Balderton Capital'den yatırım alan Luno, 35 yeni ülkeye açılıyor

Balderton Capital'den yatırım alan Luno, 35 yeni ülkeye açılıyor

Bitcoin sahibi kullanıcıların en çok tercih ettiği servislerden biri olan Luno, seri B yatırım turunu kapattığını açıkladı. Seri B yatırım turunu Balderton Capital'den 9 milyon dolar yatırım alarak kapatan bitcoin için online cüzdan hizmeti veren Luno, yatırımın ardından Avrupa'da büyümeyi planlıyor.

Balderton Capital'in yanı sıra AlphaCode ve Digital Currency Group'un da yatırım turuna katıldığını ekleyelim. Yatırımla birlikte Avrupa'da 35 yeni ülkeye açılacağını da duyuran Luno, geçtiğimiz dönemlerde ise Naspers'ın liderliğinde 4 milyon dolarlık seri A yatırım turunu kapatmıştı.

70 kişilik ekiple yönetiliyor

Online cüzdan olmasının yanı sıra bitcoin alım ve satımına da aracılık yapan Luno, Avrupa açılımının ardından toplamda 40 ülkede hizmet vermeye başlayacak. Toplamda 70 kişilik bir ekibe sahip olan Luno'nun Londra, Singapur ve Cape Town'da ofisleri bulunuyor.

Luno'nun kurucu ortaklarından olan Marcus Swanepoel, yatırım ve Avrupa açılımı ile ilgili yaptığı açıklamalarda Balderton ile birlikte çalışacakları ve hizmetlerini Avrupa sunmaya başlayacakları için oldukça heyecanlı olduklarını dile getirdi. Misyonlarının önemli bir bölümünün kripto para birimlerini herkesin kullanıma sunmak olduğunu belirten Swanepoel, Luno mobil uygulaması sayesinde kullanıcıların daha kolay ve daha güvenli bir şekilde kripto para birimlerini kullanabileceğini de ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.