Ethereum'un 250 doların altına düşmesinin tek nedeni haberler değil

Ethereum'un 250 doların altına düşmesinin tek nedeni haberler değil

Çin'in önce ICO'ları yasaklayacağına dair aldığı karar ve sonrasında tüm kripto para ticaretini bloklama kararının kesinleşmesi tüm kripto para piyasasını oldukça kötü etkiledi. Ether'in de piyasa değeri son 6 haftanın en düşük seviyesi olan 250$'ın altına düştü.

Ethereum'ın ICO'larda kullanılan temel kripto para birimi olması dolayısıyla bu düşüşün yaşanması oldukça doğal fakat bu haber sonrası Ether fiyatları tekrar 316$ seviyelerine çıkmıştı. 250$ gibi bir seviyeye düşüşün asıl nedeninin, geçtiğimiz haftalarda başlayan teknik tartışmalar olduğunu söyleyebiliriz.

ICO'ların son 1 yıl içerisinde %1450 oranında artış göstermesi, Ethereum'un teknik bir düzeltmeye ihtiyac duymasına neden oldu. Yapılan teknik düzeltmeler ve iyileştirmeler sonucunda da Ether fiyatının 250$'ın altına düştüğünü belirtiyor CoinDesk.

Bu düşüş iki farklı şekilde değerlendiriliyor. İlk olarak gemiyi kaçırdığını düşünen yatırımcılar için bir fırsat olarak görülen bu teknik düzeltmeler bir diğer grup için daha büyük bir düşüşün habercisi olarak görülüyor. İkinci grup, Ether fiyatlarının 136$'a kadar düşebileceğini ve o zaman yeni bir yatırım kapısı açarak tekrar yükselişe geçeceğini belirtiyor. Tabi her iki grubun yorumlarının da tamamen varsayımlara dayalı olduğunu unutmamakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.