Zomato yemek siparişleri için teslimat girişimi Runnr'ı satın aldı

Zomato yemek siparişleri için teslimat girişimi Runnr'ı satın aldı

Türkiye pazarından çıkış yapan mekan keşif motoru Zomato, yemek siparişi girişimi Runnr’ı satın aldığını resmi olarak duyurdu. Mayıs ayından bu yana paylaşılan satın alma dedikoduları bir şekilde doğrulanmış oldu ancak Zomato, Runnr için ne kadar ödediğini paylaşmıyor.

Bildiğiniz gibi Zomato yeme içme mekanlarını listeleyen/tanıtan bir platform farklı ürünlerle bu hizmetini destekliyor. Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise yemek siparişi rezervasyonu ve sipariş hizmeti de veriyor. Runnr ise sadece yemek siparişine odaklanan bir teslimat girişimi, tıpkı Paket Taxi gibi. Dolayısıyla Runnr, FoodPanda ve Swiggy gibi girişimlere karşı Zomato’nun elini güçlendirecek. Zomato her ne kadar çatı şirket olarak yönetimi eline alacak olsa da Runnr’ın CEO’su Mohit Kumar da girişimini yine aynı pozisyonda girişimini büyütmeye devam edecek.

Zomato, bu satın almayla yemek siparişi işinde büyümek istediklerini açıkça gösteriyor. Girişimin CEO’su Deepinder Goyal, Runnr’ın ayda 300 bin teslimat yaptığını ve bu rakamın Zomato’nun aldığı siparişlerin yüzde 10’u kadar olduğunu söylüyor ama ortada güç birleşiminden gelen büyük hedefler var. Zaten Runnr da Roadrunnr ve TinyOwl adlı iki şirketin ortak girişimi. Roadrunnr ve TinyOwl ortalama 27,5 milyon dolar yatırım alan girişimler.

Özetle Türkiye pazarından çekilen Zomato, kendi topraklarında yemek siparişi işine daha fazla odaklanacak gibi görünüyor. 2015’te 1 milyar dolardan fazla değer biçilen girişim, HSBC'nin değerlendirmesine göre değerlemesini yarı yarıya düşürmüştü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.