Kuzey Kore hackerlarının yeni hedefi kripto para borsaları

Kuzey Kore hackerlarının yeni hedefi kripto para borsaları

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının 2014'te gerçekleşen Sony dahil son yılların en büyük hacklenme saldırılarıyla ilişkili olduğuna dair güçlü kanıtlar var. Totaliter ülkenin hackerları büyük Amerikan şirketlerinden sonra son dönemde yeni bir hedef belirlemiş gibi görünüyor: Kripto para borsaları.

Siber güvenlik firması FireEye, son 6 ay içerisinde kripto para borsalarına ve bireysel cüzdanlara yapılan 5 saldırıyı takip ettiğini açıkladı. Kuzey Kore tarafından yapılan bu saldırıların hedefleri arasında Güney Kore merkezli kripto para borsası Yapızon ve adı verilmeyen iki isim bulunuyor.

Bithumb hacklenmesi Kuzey Kore ile mi bağlantılı?

Güney Kore'nin en büyük ve dünyanın en büyük 4. kripto para borsası Bithumb geçtiğimiz Haziran'da maruz kaldığı saldırılardan değeri 1 milyon doları geçen miktarda ether kaybettiğini açıklamıştı. Bu 2 saldırıda Kuzey Kore'nin parmağının olup olmadığı bilinmiyor.

Bitcoin'in rekor seviyelere ulaşması, ethereum'un 8 dolar seviyelerinden 300 dolara kadar çıkması kripto para borsalarını ve bireysel cüzdanları hacker'lar için oldukça cazip hale getirmiş durumda. Aynı şekilde bu yükseliş, saldırılardan çok büyük fayda sağlayabilecek Kuzey Kore'yi de harekete geçirmiş gibi görünüyor.

FireEye blog yazısında; "Gelişmekte olan bir varlık sınıfı olan kripto para birimlerinin birçok açıdan cezai bir işletme gibi faaliyet gösteren bir rejim tarafından ilgi odağı haline gelmesi şaşırtıcı olmamalı." diyor. Aynı şekilde Kuzey Kore'nin casusluk ve korsanlık faaliyetlerinde farklı olanaklara sahip olduğunu da ekliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.