Propertyfinder, Doğuş Grubu'nun online gayrimenkul platformu Zingat'a ortak oldu

Propertyfinder, Doğuş Grubu'nun online gayrimenkul platformu Zingat'a ortak oldu

Gayrimenkul sektörü, Türkiye ve Orta Doğu'nun değişmeyen gözdesi ve bu alanda bölgenin önde gelen iki girişiminden ortaklık haberi geldi. Türkiye'de REIDIN ve Doğuş Grubu tarafından hayata geçirilen Zingat'ın yeni ortağı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Propertyfinder Group, (PFG) oldu. Zingat tarafından yapılan açıklamada, Propertyfinder'ın Zingat'ın yüzde 16,95'lik hissesini aldığı belirtiliyor ancak meblağ açıklanmıyor.

Zingat portföyü Orta Doğu'ya açıldı

Açıklamada yapılan yatırımla birlikte Zingat'ta listelenen gayrimenkullerin, artık yurt dışında da tanıtılma fırsatı yakalayacağı bilgisi paylaşılıyor.  Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı ve Zingat Yönetim Kurulu Başkanı İzi Adato, yaptığı değerlendirmede, “PFG’nin Zingat’a yaptığı yatırım Türkiye gayrimenkul piyasasının özellikle Orta Doğulu yatırımcılara tanıtılması için büyük ve önemli bir fırsat. Bu ortaklıkla beraber Zingat’ı tercih eden gayrimenkul profesyonelleri, emlaklarını birçok ülkede tanıtma fırsatı yakalayacak" diyor.

Zingat CEO'su Ahmet Kayhan'ın verdiği bilgilere göre, Zingat, bugün 6 milyondan fazla aylık ziyaretçi ve 18 binden fazla emlak danışmanı üyeliğine sahip. Büyümesini devam ettiren girişim, geçtiğimiz Ocak'ta bizimle, online gayrimenkul platformunun, aylık 4.5 milyon ziyaretçiye ulaştığını ve 200 bin ilanı geçtiğini paylaşmıştı.

PFG, Türkiye'den yatırımcıların dikkatini çekmişti

BAE'nin en başarılı girişimcilerinden biri olarak tanınan, Propertyfinder Group Kurucusu ve CEO’su Michael Lahyani ise bu ortaklıkla birlikte Zingat'ın yönetim kurulunda yer alacak. Lahyani, yapılan açıklamada Ahmet Kayhan ve Mehmet Erkek’i Dubai’deki girişimleri REIDIN’den bildiklerini ve takip ettiklerini söylüyor. Lahyani, "REIDIN Kurucuları ve Doğuş Grubu’nun bir ortak yatırımı olan Zingat’a katılmaktan çok memnunuz. Şirketi, Türkiye’nin en önemli emlak platformlarından biri yapmak için, tüm kaynak ve tecrübemizle, vizyonun hayata geçirilmesinde destek sağlayacağız. Türkiye’ye ve Türkiye’nin istikrarına güvenimiz tam” diyor.

Propertyfinder, geçtiğimiz Ocak'ta İsveç merkezli Vostok New Ventures'tan 200 milyon dolar değerlemeyle, 20 milyon dolarlık yatırım almıştı. Profertyfinder'ın erken dönem yatırımcıları arasında, Evren Üçok ve Cem Sertoğlu da bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.