SWEATers, 3 milyon TL değerlemeyle ilk yatırımını aldı

SWEATers, 3 milyon TL değerlemeyle ilk yatırımını aldı

Elif Boyner ve Melis Abacıoğlu Sezener'in kurucu ortağı olduğu SWEATers, spor yaparken sosyalleştiren uygulaması için ilk yatırımını aldı. Monitise MEA Genel Müdürü Fırat İşbecer, Dore Grup Mali İşler Müdürü  Kaan Boyner, Vepa Group Yönetim Kurulu Başkanı Önder Öztarhan, A Milli Basketbol Takımı ve Fenerbahçe Doğuş oyuncusu Sinan Güler ve Umur Özal'ın katıldığı yatırımın 3 milyon TL değerlemeyle yapıldığı paylaşıldı ancak yatırımın tutarı açıklanmadı.

İlk mobil uygulamalarını geçtiğimiz Mayıs'ta yayınlanan SWEATers, kullanıcıların spor odaklı organizasyonlar etrafında iletişime geçmesini ve etkinlikler (HADİ!) düzenleyebilmesini sağlıyor. Spor severler uygulama üzerinden birlikte spor yapabilecekleri kişileri bulabiliyor, diğer etkinlikleri görüntüleyip onlara katılabiliyor aynı zamanda sağlıklı yeme-içme mekanlarını ve spor markalarını kolayca keşfedebiliyor.

İlk yılda hedef 100 bin kullanıcıya ulaşmak

SWEATers'ın açıkladığı güncel verilere göre, uygulama bugüne kadar 16 bin 350 kişi tarafından indirildi ve uygulama üzerinden bin 500 etkinlik oluşturuldu. Bu etkinliklere 2 bin kişi katıldı.

SWEATers kurucu ortağı elif Boyner, yatırımla ilgili açıklamasında yurt dışı açılımına odaklanacaklarını belirtiyor. Ar-Ge çalışmalarına odaklanarak altyapısını geliştirmeye devam edecek olan SWEATers, iş birliği yapılan markalara ve SWEATstop’lara daha fazla katkı sağlayacak projeler üretecek. Girişim, spor perakendesi, mobil uygulama teknolojileri ve spor dünyasından girişimcilerin deneyimleriyle büyümesini sürdürmeyi planlıyor.

Agresif bir büyüme hedefi çizen SWEATers, spor yapan kişi sayısını arttırabileceklerini yani pazarı büyütebileceklerini not ediyor. Girişimin hedefi ilk yılında 100 bin kullanıcıya ulaşmak. Yine de SWEATers'ın başarısı ne kadar geniş kitlelere ulaştığı değil, spesifik ve bağlı bir kitle oluşturabilmesi ve bu kitleyle uzun vadeli ilişki kurabilmesiyle ölçülecek. Uygulama bu açıdan yüksek bir potansiyele sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.