Shutterstock, filigran konusunda Google'ın tavsiyesine uydu

Shutterstock, filigran konusunda Google'ın tavsiyesine uydu

Geçtiğimiz günlerde Google çalışanları stok fotoğraflardan filigranları otomatik olarak ayıran bir yazılım ortaya çıkarmıştı. Stok fotoğraf sitelerini zor durumda bırakan bu yazılım karşısında Shutterstock, Google'ın çözüm olarak önerdiği yöntem üzerine yoğunlaşan bir program yazdı.

Google'ın ortaya çıkardığı yazılım, fotoğraf kime ait olursa olsun tüm filigranların aynı şekilde uygulanmasından faydalanarak, filigranları ortadan kaldırabiliyordu. Google çalışanları, stok fotoğraf sitelerinin filigran uygularken daha "tutarsız" olmalarını tavsiye etti.

Böylece Shutterstock'un yazılım geliştiricileri Google'ın yazılımına karşı, filigran desenlerine kasten küçük uyumsuzluklar ekleyen akıllı bir filigran teknolojisi geliştirdi.

Google çalışanları filigran üzerinde yapılacak en ufak değişimin dahi kendilerini bu programdan koruyacağını ifade etmişti. Üstelik bu yapılacak bu değişikliğe filigranın pozisyonunu değiştirmek, opaklığıyla oynamak ya da şeklini çarpıtmak dahildi.

Shutterstock CTO'su Martin Brodbeck ise yaptıkları geliştirme hakkında: "Buradaki zorluk görsellerin kalitesini düşürmeden görselleri koruyabilmekti. Filigranların opaklığını ve konumunu değiştirmek onları daha güvenli yapmıyor ancak geometriyi değiştirmek güvenliği sağlıyor." dedi.

Shutterstock'un daha önce geliştirdiği hırsızlık karşıtı önlemlerin aksine bu yeni teknoloji, bir kaç değişkene sahip filigran yapısıyla programların filigranları tanımlamasını zorlaştırıyor.

Brodbeck bu durumu şöyle açıklıyor: " Sonuç olarak mühendis ekibimiz hiç bir  filigranın aynı olamayacağı bir randomizer geliştirdi. Her görsel için farklı bir şekil olşturuluyor ve buna katkıda bulunan kişinin ismi de dahil oluyor. Her görsel için farklı bir filigran geliştirmek, yazılımın görseli tanımlamasını zorlaştırıyor."

Shutterstock CTO'sunun yapığı açıklamaya göre Google yeni çözümü çoktan test ederek fonksiyonel bulduğunu açıkladı. Bu sayfayı ziyaret edip fotoğrafın üzerine tıkladığınızda bu yeni programın nasıl çalıştığını görebilirsiniz

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.