Facebook, Hikayeler'e Canlı Yayın, GIF ve Metin Paylaşımı ekledi

Facebook, Hikayeler'e Canlı Yayın, GIF ve Metin Paylaşımı ekledi

Her ne kadar Facebook Hikayeler beklenen ilgiyi görmese de Facebook, bu özelliğe yatırım yapmakta kararlı. Dün eklenen özelliklerle Hikayeler'e yapılan yatırım katlandı; Facebook Hikayeler'de artık Canlı Yayın yapabilecek, iki saniyelik GIFler çekilebilecek ya da renkli arka plana sahip metinler paylaşabileceksiniz.

Üstelik bu paylaşımı sadece Hikayeler'de değil aynı zamanda Haber Kaynağı'nda da yapabilirsiniz. Tüm bu özelliklerin yanı sıra aynı içeriği direkt mesaj olarak arkadaşlarınıza da gönderebilmeniz de söz konusu.

Şirket, yaptığı bu değişiklikle Facebook Hikayeler'i, adeta Instagram Hikayeler'den ayırmaya çalışıyor. Kameraya eklediği özelliklerle esneklik yaratarak Facebook'un genç kullanıcıları cezbetmeye çalıştığı da söylenebilir. Özellikle arttırılmış gerçeklik filtrelerini Canlı Yayın özelliği ile bir araya getirmesi, eğlenceli olduğu kadar kullanıcıların kendilerini ifşa etmeden yayın yapması için birebir.

Durum güncellemeleri için daha önce renkli arka planlar getiren sosyal ağ, GIF özelliğini ise geçtiğimiz ay kamerada test etmeye başlamıştı. Kamera üzerinde Canlı Yayın özelliğini bu ayın başlarında test eden Facebook, Haber Kaynağı'nda Canlı Yayın özelliğini 2016'da yayına almıştı. Instagram Hikayeler ve WhatsApp Hikayeler'in toplamda Snapchat'ten daha fazla kullanıcıya ulaştığı düşünüldüğünde Facebook'un atıl kalan bu platformun üzerinde çalışma yapması doğal. Üstelik geleceğin video içerik olduğunu düşünen Mark Zuckerberg, geliştirdiği arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle de Facebook Hikayeler Kamerası'nı öne çıkarmaya devam edecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.