ininal önemli özellikler sunan API platformunu yayınladı

ininal önemli özellikler sunan API platformunu yayınladı

Türkiye’nin en yetenekli finansal teknoloji servislerinin sunulduğu ininal API açıldı! Türkiye ve Avrupa'da öne çıkan finansal teknoloji girişimlerinden biri olan ininal, geliştiriciler ve şirketlerin kullanabileceği çeşitli finansal beceriler kazandıran API platformunu açtı.

Türkiye’de geliştircilere API açan şirketler arasında da yer verdiğimiz İninal’ın API platformu şu anki haliyle hesap oluşturma, debit MasterCard oluşturma, bakiye yüklemesi, para transferi, toplu ödeme yapmak gibi önemli yetenekler sunuyor.

Bildiğiniz gibi ininal API paylaşımındaki ilk işbirliklerini 3 yıl önce Samsung, Pfizer ve Groupama gibi şirketlerle başlatmıştı. İlerleyen dönemde ise BiTaksi, Sinemia ve Manibux gibi Türkiye’nin önemli girişimleriyle işbirliğine gitti. Yeni devreye alınan developer.ininal.com portalı ise bu işbirliklerinin çapını daha da genişletmeyi hedefliyor.

1 milyonu aşkın kullanıcı hesabı bulunan, 2 milyonun üzerinde ön ödemeli MasterCard satan ve 600.000'den fazla aktif aylık kullanıcıya sahip olan ininal’ın CEO’su Ömer Suner, finansal servislerde API paylaşımının önemini şöyle dile getiriyor;

Finansal servisler genellikle regülasyonlara ve zorunlu işletme lisanslarına tabi olup dışarıdan erişime kapalı servisler olsalar da, bankacılık servislerine dışarıdan erişim sunan API'ler şu anda Avrupa'da ve Türkiye'de en çok konuşulan konuların başında geliyor. Avrupa Ödeme Sistemleri Kanunu (PSD2), finans kuruluşlarının zorunlu olarak API’lerini kullanıma açmalarını ve finansal işlem becerilerini herkesle açıkça paylaşmaları gerektiğini öne sürerken, bazı bankalar şimdiden bu düzenlemeye ithafen kendi API'lerini yayınlayarak bu yeni düzenlemeye hazır olduklarını iddia ediyorlar. Amacımız herkese aynı ayrıcalıkları sağlayarak güvenilir ve uygun maliyetli finansal çözümler yaratmalarına yardımcı olmak. Böylece şirketler API’larımızı kullanarak riskli konularla uğraşıp odaklarını dağıtmadan esas işlerine ve büyümeye konsantre olabilecekler.

ininal CTO’su Barış Alayoğlu da “ininal’ın ilk günden itibaren microservices mimarisiyle geliştirildiğini ve sunulan API’nin daime güncel yetenekler kazanacağını söylüyor. Şu anki API’nin mevcut yeteneklerine ek olarak hesaptan para çekme, fatura ödeme, müşteri ve kart bilgileri güncelleme gibi becerileri de yakında geliştiricilere açacaklarını dile getiriyor

Eğer finansal servislerle ilgili yazılımlar geliştiriyorsanız hemen developer.ininal.com adresindeki kayıt formunu doldurarak ininal API servislerine erişebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.