Türkiye'de geliştirilen SQL istemcisi TeamSQL, 375 bin dolar yatırım aldı

Türkiye'de geliştirilen SQL istemcisi TeamSQL, 375 bin dolar yatırım aldı

MySQL, PostgreSQL, Redshift, AWS Aurora ve Microsoft SQL Server gibi çok sayıda veritabanı teknolojisini destekleyen SQL istemcisi (client) TeamSQL, 375 bin dolar yatırım aldı.

Yatırım turuna, ACT Venture Partners, Numan Numan, Ali Karabey, Ömer Erkmen, Melih Ödemiş, Dilek Dayınlarlı, Umur Çubukçu ve Ali Servet Eyüboğlu katıldı.

Takım çalışmasına uygun oluşuyla dikkat çeken TeamSQL, kod tamamlama, bulutta depolama, detaylı arama, kod renklendirme ve sorgu geçmişi sunma gibi özelliklere sahip.

Haziran ayında beta yayına başlayan girişim, bugüne kadar 500 binden fazla sorgu atılmasına aracılık etti.

Aralarında Paypal, Microsoft, GoPro ve Udemy gibi isimlerin de bulunduğu bir kullanıcı grubuna sahip olan TeamSQL, freemium bir ücretlendirme modeline sahip. Can Abacıgil ve Eren Baydemir tarafından kurulan TeamSQL, hem SQL hem de NoSQL veritabanlarına aynı araç üzerinde destek verebiliyor.

Küresel iddiaya sahip

İlerleyen günlerde desteklediği veritabanlarını arttırmak isteyen girişim, yazılım ekipleri haricinde veriye dayalı iş yapan moleküler biyologlar ve ekonomistler tarafından da kullanılabiliyor.

Geliştirmiş olduğu bazı modülleri GitHub üzerinde yayınlayan girişim, aynı zamanda kullanıcıların fikir ve önerilerine de açık.

Global anlamda çok sayıda rakibi olsa da kısa 2017 yılı başında kurulan bir girişim olarak hızla yol kateden TeamSQL, ülkemizden çıkıp global anlamda büyük başarı elde eden girişimlerden biri olmaya aday. TeamSQL'i takip edip gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.