Ünlü kamera üreticisi RED, akıllı telefonu Hydrogen One ile karşımızda

Ünlü kamera üreticisi RED, akıllı telefonu Hydrogen One ile karşımızda

İlk olarak geçtiğimiz Temmuz başında paylaşılan bir görselle birlikte duyurulan RED Hydrogen One modeli, dün tüm iştihamıyla karşımıza çıktı. Ünlü kamera üreticisi RED ile  Youtuber Marques Brownlee'nin iş birliği sayesinde tüm detayları paylaşılan Hydrogen One, ilginç tasarım hatlarına sahip.

Teknoloji dünyasının en önemli kamera üreticilerinden biri olması nedeniyle, RED'in akıllı telefon modelindeki bir kamera üretmesi beklenebilirdi. RED, Hydrogen One modelinde çift kamera kullanmayı tercih etmiş. Bunun yanı sıra alt kısmında tıpkı Moto Z ailesinde olduğu gibi modül kullanımı için pinlere sahip olan RED Hydrogen One, çeşitli kamera modülleri ile de kullanılabilecek.

Holografik ekran

Videonun başında tasarım hatlarını gördüğümüz Hydrogen One, günümüz akıllı telefonlarında oranla oldukça büyük görünüyor. Özellikle kamera modülünün takılması ile birlikte devasa bir telefona dönüşen Hydrogen One, oldukça kalın çerçevelere sahip.

Kenar kısımlarında enteresan bir tasarım kullanan model, sağ tarafında parmak izi sensörü olarak da çalışabilen bir güç butonu ve video veya fotoğraf çekmek için özel bir buton bulunduruyor. Sol tarafında ses açma/kısma tuşları bulunan modelin ön yüzünde ise hoparlörler yer alıyor.

Alt kısmında ise USB Type C bağlantısı ve kulaklık girişi yer alan RED Hydrogen One'ın bir diğer ilginç özelliği ise ekranı. RED izin vermediği için 3D teknolojisi ile güçlendirilmiş holografik ekran videoda paylaşılmasa da Marques Brownlee'nin ekranı gördüğünde verdiği tepkiler oldukça olumlu.

Videodaki modelin çalışmayan bir prototip olduğunu da ekleyelim. Çalışan bir prototip üzerinde çalışan RED'in açıklamalarına göre yaklaşık 40 gün içinde modelin çalışan versiyonu da tamamlanmış olacak. 1,200 dolar gibi yüksek bir fiyat etiketi ile satılacak olan RED Hydrogen One, 2018 yılında satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.