Yapay zeka dünyası 16 yaşındaki dahiyi konuşuyor

Yapay zeka dünyası 16 yaşındaki dahiyi konuşuyor

Yapay zeka dünyası bugünlerde Mikel Bober-Irizar'ı konuşuyor. 16 yaşındaki genç, doktora öğrencileri ve kıdemli geliştiricilerle birlikte yapay zeka alanında geliştirdiği programlarla dikkatleri üzerine çekmiş durumda.

Zeka, yetenek ve merak üçlüsünün buluştuğu genç isim, geçtiğimiz ay Google'ın satın aldığı ve üye sayısı bugünlerde 1 milyonu geçen Kaggle'da da oldukça parlak bir profile sahip. Tanımayanlar için paylaşalım, Kaggle, yapay zeka ( AI) geliştiricilerinin şirketlerin ödüllü yarışmalar karşılığında sorunlarını çözmek için yarıştıkları bir platform. Platformda, sağlanan başarılar neticesinde platform katılımcılarının profilleri güncelleniyor.

Platformda iki yılda 39 yarışmaya katılan genç isim 64 binden fazla katılımcının olduğu sıralamada şu anda 84. sırada yer alıyor.

AI kodlamasını kendi kendine öğrenmiş

Mikel'in bilgisayara olan merakı 5 yaşındayken babasının ona hediye ettiği dizüstü bilgisayarla başlamış. 'Babam bilgisayar bilimiyle derinden ilgiliydi' diyor. Mikel, programlama alanında kazandığı yetenekleri için herhangi bir okula gitmemiş. İnternetten okuduğu makaleler ve izlediği videolar ona AI alanında neyi nasıl yapacağını öğretmiş.

Mikel'in projeleri arasında otonom araçlar var. Diğer bir projesi ise bir kaç aydır üzerinde çalıştığı ve günümüzün SEO uzmanlarını ilerleyen yıllarda işlerinden edebilecek bir algoritma. Zira, Mikel YouTube'da 8 milyon videoyu analiz edip, videolara uygun etiketleri kendisi otomatik bulan bir projede yer almış.

Son olarak Mikel, AI teknolojisi ile dünyaya yardım edebilecek şeyler yapmak istediğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.