Yarım milyon kullanıcıya ulaşan Sygic Travel, artık Türkçe

Yarım milyon kullanıcıya ulaşan Sygic Travel, artık Türkçe

Seyahat planlaması konusunda dünya çapında hizmet veren Sygic Travel, uygulamasına gelen yeni güncellemesiyle Türkçe dilinde kapsamlı bir şekilde hizmet vermeye başladı.

Sygic Travel, şehirler ve turistik yerler hakkında detaylar bilgiler sunmanın yanısıra konaklama ve ulaşım konusunda da yönlendirme yapan bir seyahat planlama girişimi. Sygic Travel ile gitmek istediğiniz şehri, kalmak istediğiniz konaklama tesisini ve gidiş-dönüş tarihinizi seçerek seyahatinizi planlayabiliyor, seyahatinize başlamadan önce detaylı bir gezi planı çıkarabiliyorsunuz. Eğer gideceğiniz yerde araç kiralamak isterseniz Sygic Travel size bu konuda da yardımcı oluyor.

Slovakya merkezli navigasyon uygulaması Sygic’in bir iştiraki olan girişim, seyahat konusunda hemen hemen tüm ihtiyaçları karşılamayı hedefliyor ve artık farklı ülkelerde dikey bir büyüme hedefliyor. Son güncellemesiyle hem seyahat içeriği hem de kullanıcı arayüzünde dil güncellemesi yapan Sygic Travel, Türkçe’nin yanısıra Lehçe, Korece, Çince gibi toplam 14 yeni dilde yerel içerikler sunuyor.

"Türkiye, en çok yerel dil desteği isteyen ülkelerden biri"

Aldığımız bilgilere göre girişimin mobil uygulaması iOS tarafında en çok ABD, Fransa ve Almanya'da indirilirken, Android tarafında en çok ABD, Almanya ve Birleşik Krallık’ta indirilmiş. Sygic Travel Kurucu Ortağı ve İş Geliştirme Müdürü Barbora Nevosádová, son dönemde yerelleştirme konusunda Türkiye'den ve Polonya'dan ciddi bir talep olduğunu söylüyor. “Yeni çeviriler eklemek, uygulamayı her ay yarım milyonu aşkın kişinin kullandığı yoğun sezon için olan hazırlıklarımızın bir parçası” diye de ekliyor.

Sygic Travel, mobilde ve masaüstü sürümünde dil seçeneğini telefonun veya internet tarayıcısının varsayılan dil ayarlarına göre yapıyor. Yani cep telefonunuzu İngilizce kullanıyorsanız Sygic Travel içeriklerini İngilizce görebilirsiniz ama Türkçe içeriklere kavuşmak için telefon dilini Türkçe yapmanız yeterli. Barbora Nevosádová, Sygic Travel bünyesinde her daim ortalama 10 çevirmenin çalıştığını ve kullanıcı arayüzünün yanı sıra önemli turistik yerleri tanıtan yazıları da çevirdiklerini ifade ediyor.

Sygic Travel, bilgilendirici tanıtım yazılarının önemli bir kısmını Vikipedi ve OpenStreetMap gibi kaynaklar üzerinden çevirdiğini paylaşmaktan da çekinmiyor. Eğer halen yaz tatili planı yapmadıysanız travel.sygic.com'a girip ilk adımı atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.