Mozilla’dan dosya gönderimleri için WeTransfer rakibi çözüm: Send

Mozilla’dan dosya gönderimleri için WeTransfer rakibi çözüm: Send

Günümüzün en popüler internet tarayıcılarından Firefox'un geliştiricisi Mozilla, yeni aracı Send ile WeTransfer'e rakip oluyor. Büyük dosya gönderimleri için kullanılacak olan Send sayesinde WeTransfer’e rakip olmaya hazırlanan Mozilla, kişiye özel ve şifrelenmiş dosya paylaşımı yapacak.

1 GB'a kadar dosya gönderimi

Tıpkı WeTransfer'de de olduğu gibi büyük dosya gönderimleri için kullanılacak olan Send, maksimum 1 GB büyüklüğündeki dosyalar için kullanılabiliyor. WeTransfer servisinde bu sınırın 2 GB olduğunu da hatırlatalım. Oldukça basit bir çalışma mantığına sahip olan Send'i kullanmak için tek yapmanız gereken göndermek istediğiniz uygulamayı sürükleyerek belirlenen alana bırakmak.

Dosya eklendikten sonra şifreleme ve yükleme yapan Send, sürecin sonunda kullanıcısı ile yüklenen dosyanın indirebileceği bir link paylaşıyor. Paylaşılan linkin dosyanın 1 kez indirilmesinden veya 24 saat geçtikten sonra geçersiz olacağını da ekleyelim.

Mozilla’dan yapılan açıklamaya göre gönderilen dosyalar oldukça güvenli bir şekilde şifreleniyor ve şirketin kendisi tarafından bile görülemiyor. WeTransfer Mozilla’nın çözümüne oranla çok daha büyük dosyaların gönderimine imkan tanıyor olsa da Send, şifreleme teknolojisi sayesinde dikkatleri çekmeyi başarıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.