Ters pazar yeri modeliyle otomobil satan Carwow, 30 milyon sterlin yatırım aldı

Ters pazar yeri modeliyle otomobil satan Carwow, 30 milyon sterlin yatırım aldı

Temelde bir otomotiv girişimi olan Carwow, yeni otomobil almak isteyen kullanıcılara yardımcı olan başarılı bir platform. Alıcılar ile yetkili bayileri bir araya getiren Birleşik Krallık merkezli girişim Carwow, 39 milyon dolar yatırım aldı. Seri C turunda gerçekleşen yatırım Vitruvian Partners tarafından yapıldı.

Vitruvian Partners'ın yanı sıra seri C yatırım turuna girişimin önceki yatırımcıları arasında bulunan Accel Partners ve Balderton Capital da katıldı. İlk olarak 2010 yılında otomobil incelemeleri ile yayın hayatına başlayan Carwow, 2013 yılında yeni otomobil almak isteyen kullanıcılara yardımcı olan bir platforma evrildi.

Talep toplayıp, bayi tekliflerini müşterilere iletiyor

Halen YouTube üzerinden otomobil incelemelerine de devam eden Carwow, 140 çalışana sahip. Geçtiğimiz dönemlerde de yatırımlar alan Carwow toplam aldığı yatırım miktarı ise 62 milyon dolar. Kullanıcılarının işini oldukça kolaylaştıran Carwow, farklı bayilerden yapılan teklifleri bir araya getiriyor ve ters pazar yeri modeliyle çalışıyor. Carwow otomobil alacaklar için önce otomobil aramak ve bayiye ulaşmakla başlayan müşteri yolculuğunu tersine çeviriyor. Müşteriler, araçlar henüz piyasaya çıkmadan önce, Carwow üzerinden istedikleri otomobili talep ediyor ve ardından bayiler müşterilere ulaşıyor. Girişim, bu yolla müşterilerine ortalama indirimli araç alma fırsatı sağlıyor. Carwow 2013'ten bu yana 2 milyon sterlinlik araç satışına aracılık ettiğini ve Birleşik Krallık'ta satılan otomobillerin yüzde 5'inin platformu üzerinden gerçekleştiğini iddia ediyor.

Fiyat, lokasyon, teslim süresi ve bayi puanlarıyla ilgili detaylı bilgiler de sunan Carwow, geçtiğimiz yıl Almanya'da da hizmet vermeye başladı. Açıklamalarında Vitruvian Partners'ın yatırım turuna liderlik etmesinden memnun olduklarını dile getiren Carwow CEO'su James Hind, bayiler, kullanıcılar ve üreticiler için en iyi deneyimi sunmayı hedeflediklerini dile getirdi. Aldığı yatırımı uluslararası büyüme için kullanmayı hedefleyen Carwow, otomotiv dikeyinde faaliyet gösteren en önemli girişimlerinden biri. Girişim 300 binden fazla aboneye ulaşan YouTube kanalıyla, doğrudan araç almak isteyecek müşterilerin en doğru kararı vermesine yardımcı oluyor. Bu websitesinin dönüşüm oranlarını ( ortalama yüzde 25) yükselten faktörlerden biri de aynı zamanda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.