İlk yarıda yüzde 4 bin yükselen Ripple, kripto para piyasasının yıldızı oldu

İlk yarıda yüzde 4 bin yükselen Ripple, kripto para piyasasının yıldızı oldu

2017'nin ilk yarısında kripto para dünyasının yıldızı Ripple'nin para birimi olan XRP oldu. XRP, ikinci mali çeyreğini yüzde 3 bin 997 artışla (yaklaşık 0.26 dolar artış) tamamladığını açıkladı. Her ne kadar şu anda yüzde 9.72 oranında bir düşüşle 0.16 dolara kadar değer kaybetmiş olsa da genel toplamda yaşanan yükseliş, etkileyici bir büyüme yaşandığının ve bunun devam edecebileceğinin göstergesi.

Sadece 2. çeyrekte Ripple 11 milyar dolarlık alım-satım işlemine aracılık etti ve şu anda pazar payı olarak bitcoin ve ethereum'dan sonra en değerli 3. kripto para birimi olarak yerini alıyor.

Ripple yöneticilerinden Miguel Vias, CNBC'ye "XRP ile ağırlıkla uluslararası ödemelere odaklandık. Muhtemelen elimizdeki bu değerle ilgili olarak ne yapacağını bilen ve hedefine doğru ilerleyen tek kriptopara birimiyiz" açıklamasında bulundu.

Ripple, dijital para birimlerinin ciddi yükselişler yaşadığı bu dönemden pay alan girişimlerden biri. Kripto paralara dünya çapında ses getirmeye devam ederken bir yandan da finans kuruluşları ve ülkeler bu duruma karşılık neler yapacaklarını düşünmeye çalışıyorlar. Çin, kendi kripto para birimi üzerinde çalışmayı düşünürken, Güney Afrika Merkez Bankası kripto paraları kontrol altına alabilmenin yollarını düşünüyor. Güney Kore ise yakın zamanda bitcoini resmi olarak tanıdığını duyurmuştu.

Uzmanlar, ciddi yükselişlerin yaşandığı bu dönemin kriptopara piyasasına yatırım yapmak doğru zaman olduğunu belirtiyor. Burada en önemli nokta, hangi para biriminin size hitap ettiğini anlayabilmeniz. Çünkü yaşanan bu büyük yükselişlerin uzun vadede, dünya ekonomisinde çok büyük değişimlere yol açacağı düşünülüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu konuda yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.