Çift kameralı operatör telefonu: Turkcell T80 [Ürün inceleme]

Çift kameralı operatör telefonu: Turkcell T80 [Ürün inceleme]

Yaklaşık iki hafta önce tanıtılan Turkcell T80 modelinin incelemesi ile karşınızdayız. Orta segmente hitap eden başarılı bir model olan Turkcell T80, çift kamera ve parmak izi sensörü ile fiyat segmentinin üstündeki rakipleri ile yarışabiliyor. Selefi olan T70 modeline kıyasla oldukça başarılı bir tasarım ile karşımıza çıkan T80, iki farklı renk seçeneğine sahip.

Altın sarısı ve koyu gri olmak üzere iki renk seçeneği sunan Turkcell T80, metal tasarıma sahip. 7.7 mm kalınlığında ve 141 gram ağırlığında olan T80, 5.2 inç büyüklüğünde IPS bir ekran ile geliyor. 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde olan Turkcell T80, çizilmeye dayanıklı Dragontrail korumasına da sahip.

Turkcell uygulamaları ile geliyor

Gücünü Qualcomm'un giriş seviyesi işlemcilerinden olan 8 çekirdekli Snapdragon 435 işlemcisinden alan Turkcell T80, grafik işlemci olarak ise Adreno 505 kullanıyor. 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama sunan Turkcell T80, 128 GB'a kadar microSD kart desteğine de sahip.

Stok Android'e oldukça benzeyen temiz bir arayüze sahip olan model, Android'in en son versiyonu olan 7.1.1 Nougat işletim sistemini kullanıyor. Fizy, Bip ve Dergilik gibi Turkcell uygulamaları ile birlikte gelen T80, Dolby Audio teknolojisi sayesinde başarılı bir ses performansı sunuyor. Günümüzde pek çok akıllı telefonda bulunmayan Radyo desteğine de sahip olan T80, Bluetooth 4.1 bağlantı teknolojisini kullanıyor.

Çift kamerası ile fark yaratıyor

Kamera konusunda fiyat segmentindeki rakiplerinin oldukça önünde olan Turkcell T80, arkasında çift kamera bulunduruyor. 13 ve 2 megapiksellik ana kamera kullanan T80, derinlik efekti ve 3D fotoğraf çekme gibi özelliklere sahip. Ön kamerası ile de fark yaratan T80, flaş destekli 13 megapiksellik başarılı bir ön kamera kullanıyor.

Hem ön hem de arka kameraları ile 1080p 30 Fps video kaydı yapabilen Turkcell T80'in en büyük sıkıntısı ise pil ömrü. Normal kullanımlarda bir günü tamamlayabilen T80, yoğun kullanımda bir günü tamamlayamıyor. 4.5G desteğine de sahip olan Turkcell T80, 2730 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.