Blockchain tabanlı olarak ödeme sistemi Everex, 500 bin dolar yatırım aldı

Blockchain tabanlı olarak ödeme sistemi Everex, 500 bin dolar yatırım aldı

Singapur'lu fintek kuruluşu Everex, Çinli sanayi kuruluşu Holley Group'den 500 bin dolarlık tohum yatırımı aldı. Yatırımın da etkisiyle Everex, bugün başlayacak olan token satışlarından oldukça iyi bir gelir elde etmeyi umuyor.

Everex'i, Ethereum temelli nakit transferi ve mikro kredi hizmetlerinin güvenliğini blockchain tabanlı olarak güvence altına alan bir online ödeme sistemi olarak tanımlayabiliriz.

Everex, potansiyel müşteriler olarak ilk aşamada Asya'da bankaları ve hizmetlerini kullanma imkanı bulunmayan/kullanmayı istemeyen kişileri hedefliyor. Bu müşteriler içerisinde özellikle Tayland'da çalışan Myanmarlı göçmenler yer alıyor. Şu anda Myanmarlı olup ve Tayland'da çalışan 100'den fazla göçmen, ailelerine para göndermek için Everex'i kullanıyor. (Bu arada bu haberi sizlerle Myanmar'dan bildiriyorum :) )

Everex ayrıca hizmetlerinin turist ve gurbetçiler için de oldukça faydalı olabileceğini, turistlerin yerel para birimlerine paraları dönüştürürken ödedikleri komisyon ve kur farklarından kurtulabileceğini belirtiyor. Bir diğer önemli grup ise sivil toplum kuruluşları. Blockchain teknolojisi sayesinde bu kuruluşların fonları denetlenebilecek şekilde dağıtılabiliyor.

Bugün satışa çıkan EVX token, normal kullanıcıların erişemeyeceği farklı özelliklere erişim imkanı sağlayacak bir anahtar. EVX anahtarının bir diğer faydası da, bankacılık geçmişi bulunmayan kişilerin, kredi skorlarını geliştirmelerini sağlayacak olması. EVX token satışına yetişemeyenler de Everex kullanım sıklıklarına göre EVX token ile ödüllendirilecek. 15 milyon dolarlık token satış sınırı ile başlayan Everex şimdiden 3 milyon dolarlık önce sipariş almış bile. Potansiyel yatırımcılar Etherum veya Bitcoin kullanarak token alımı yapabiliyorlar.

Asya pazarında bankacılık hizmetlerine ulaşamayan/kullanmayan kişileri hedefleyen tek girişim Everex değil, şu anda pazarda aktif olarak yer alan Ascend, 2C2P ve Omise gibi 3 önemli rakip bulunuyor ve Omise 25 milyon dolarlık token satışını tamamlamış bile. Yıl sonuna kadar Rusya, Tayland ve Myanmar'da tam olarak hizmet vermeye başlayacak Everex, 2018 yılı ilk çeyreğinde ise diğer Asya ülkelerine açılmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.