Akıllı dosya depolama cihazı Monument, 1,4 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı dosya depolama cihazı Monument, 1,4 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zekâ temelli dosya depolama cihazı Monument yeni bir yatırıma daha imza attı. Kickstarter'da en çok destek toplayan Türk girişimi olan Monument, ACT Venture Partners öncülüğünde 1,4 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Bilmeyenler için kısaca özetleyecek olursam Monument, yapay zekâ teknolojilerini kullanarak video ve fotoğraf depolamasını verimli ve kolay hale getiren bir cihaz. Özellikle ev içinde ortak kullanım odağında bir cihaz olan Monument, otomatik depolama yapabiliyor ve depolanan görsellerde ne/kim olduğunu tespit edip içerikleri organize ediyor. Birbirinin aynısı olan görselleri de ayıklayabiliyor.

İşte bu sıradışı özellikleriyle Kickstarter'da 700 bin dolar toplamayı başaran Monument, aldığımız bilgiye göre 1,4 milyon dolarlık yeni bir yatırıma imza attı ve bu tohum yatırım turuna ileri teknoloji girişimlerine yatırım yapan ACT Venture Partners'ın öncülük etti. Ayrıca İTÜ ARI Teknokent, Chicago merkezli yatırım firması Bluestein Associates ve melek yatırımcı Sinan Güler de bu yatırım turuna katıldı. Kickstarter kampanyasından sonra 400 bin dolar melek yatırım alan girişimin toplam yatırımı böylece 1,8 milyon dolara yükselmiş oldu.

Çin'de kendi üretim hattını kurdu ve satışa başladı

Semih Hazar (CTO) ile Monument'i kuran CEO Ercan Erciyes'ten aldığımız bilgiye göre Monument, Kickstarter kampanyasının ardından yoğun bir üretim ve yazılım geliştirme sürecine girmiş.

Tüketici elektroniği konusunda Amerika'nın önde gelen firmalarında yöneticilik yapmış iki profesyoneli de ekibe katarak yetenek havuzunu genişletmiş. Şu anda 10 kişilik bir ekiple yoluna devam eden Monument, Çin'in Shenzhen şehrinde kendi üretim hattında üretim yapıyor ve bu yıl başından beri Kickstarter destekçilerine ürünlerini sevkediyor.

ABD çıkışını Prime Day desteğiyle yaptı

Amazon Prime Day etkinliğiyle ABD tanıtımını gerçekleştiren Monument, kendi sitesi üzerinden de sipariş alıyor. Tüm satış ve pazarlama operasyonununu Chicago'daki merkez ofisinden sürdüren girişim ama İTÜ Magnet içerisinde de bir R&D ofisine sahip olan Monument'in CEO'su Ercan Erciyes;

"Amacımız, yapay zeka (artificial intelligence) ve derin öğrenme (deep learning) teknolojilerini resim ve video yönetimine uygulayarak bu alanda özgün ürün ve servisler geliştirmek ve kullanıcılara farklı bir tecrübe sağlamak. Yakın zamanda bu alanda yeni iş birliği duyurularımız olacak. Aldığımız bu yatırımı yeni ürün geliştirme, pazarlama, ve yeni kanallara erişim için kullanacağız."

diyor ve Consumer Techonogy Association (CTA) tarafından Illinois eyaletinin inovasyon elçisi olarak gösterildiklerini ekliyor. ACT Ventures Partners Yönetici Ortağı Erhan Kılıçözlü ise platform agnostik bir yapay zeka teknolojisine yatırım yapmaktan heyecan duyduklarını paylaşıyor.

Türkiye'den iddialı teknoloji ürünleri çıkabileceğinin çok açık bir göstergesi Monument'in bu rekabetçi dikeydeki büyümesini merakla izlemeye ve paylaşmaya devam edeceğiz. Aşağıda Monument'in tanıtım videosunu görebilir, GetMonument.com'dan sipariş verebilirsiniz.

Startupbootcamp Istanbul programından mezun olan Monument, StartersHub'dan da yatırım desteği almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.