TenX, Visa kartıyla bitcoin, ether ve diğer kripto paraları nakite çeviriyor

TenX, Visa kartıyla bitcoin, ether ve diğer kripto paraları nakite çeviriyor

Bitcoin ve tüm kripto paraların en büyük problemi günlük hayatta yaygınlıkla kullanılamaması. Bu sorun üzerine yoğunlaşan Singapur merkezli girişim TenX, Visa ile iş birliğine giderek bitcoin ve diğer kripto paraları günlük hayata taşıyor.

TenX ve Visa oraklığı ile birlikte üretilecek olan bankamatik kartlar ile tıpkı dolar veya euro harcar gibi bitcoinlerinizi harcamak mümkün hale geliyor. Bu teknolojisi için yakı zamanda düzenlediği ICO'dan 80 milyon dolar değerinde destek toplayan, TenX'in geliştirdiği dijital cüzdan uygulaması ile Visa'nın bankamatik kartı entegre bir şekilde çalışıyor. Sistem oldukça basit bir çalışma prensibine sahip.

Alışveriş yaptığınızda ödeme kripto para biriminizden çekiliyor fakat satıcıya kurumun kullandığı para biriminden ödeme yapılıyor. Yani kısaca anlatmak gerekirse TenX ve Visa tarafından üretilen bankamatik kartı, kripto paralar ile standart para birimleri arasında bir köprü vazifesi görüyor.

2 bin dolarlık limit

Yapılan transfer başına yüzde 2 oranında kesinti uygulayacak olan TenX, bugüne kadar 10 binden fazla bankamatik kart siparişi almış. Bankamatik kartların yıllık 2 bin dolar limite sahip olduğunu fakat bu limitin artırılabildiğini de belirtelim. TenX kurucularından Julian Hosp verdiği bir röportajda geliştirdikleri teknolojiyi gece ve gündüzü birleştirmek olarak tanımlıyor.

Geliştirilen kart şu an için bitcoin de dahil olmak üzere 8 farklı para birimini destekliyor. TenX'in hedefi ise yıl sonuna kadar 11 kripto para birimini desteklemek. Bugün aylık olarak 100 bin dolarlık transfer gerçekleştiren TenX, bu rakamı 2018 yılının sonuna 100 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.