Kablosuz ve daha ucuz Oculus VR başlığı 2018'de geliyor

Kablosuz ve daha ucuz Oculus VR başlığı 2018'de geliyor

Facebook'un belki de en önemli satın almalarından birisi olan VR başlık üreticisi Oculus'un gelecek planlarının detayları açığa çıkıyor. Bugüne kadar yüksek fiyatlarıyla pazarda boy gösteren VR ürünleri artan ilgi ve kitlesel yayılımla birlikte ucuzlayacak gibi gözüküyor. Bloomberg'de yayınlanan bir rapora göre, Oculus'un önümüzdeki yıl 200 dolar fiyat etiketi ile satacağı, çalışmak için bir akıllı telefon ya da PC'ye bağlanmasına gerek olmayan kablosuz bir VR gözlük üretecek.

2010 yılında bir Kickstarter projesi olarak ortaya çıkan ve ilk prototipini yapan Oculus, bildiğiniz gibi 2014 yılında Facebook tarafından 2 milyar dolara satın alınmıştı. Son dönemde Facebook da strateji olarak VR teknolojilerini oldukça ön plana almıştı.

VR pazarında pek çok oyuncu da bulunuyor. Samsung Gear VR, Apple'ın son dönemde VR'a ağırlık vermesi, HTC Vive ve Google'ın Daydream platformu yakın gelecekte büyük oyuncuların VR konusunda pek çok adım atacaklarının bir diğer göstergesi sayılabilir. Pazarda rekabetin artması ise elbette fiyatlara da yansıyacak gibi gözüküyor. Ancak daha uygun fiyatlarla sanal gerçeklik gözlüklerinin popülaritesinin artması bekleniyor.

Oculus'un piyasaya sürmeyi planladığı ve sanal gerçeklik gözlüğünün en büyük avantajı ise tamamen kablosuz ve bağımsız çalışabilecek olması olacak. İlk prototip modeller ağır ve kablolu iken, VR gözlüklerin de artık çok daha iyi çalıştığı günleri göreceğiz gibi gözüküyor. Oculus'un yeni sanal gerçeklik gözlüklerinin ise Çinli telefon üreticisi Xiaomi tarafından üstlenilmesi bekleniyor. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Xiaomi'nin yöneticilerinden Hugo Barra, Facebook'un tüm VR projelerinden sorumlu olarak transfer etmişti. Bakalım Facebook'un yaptığı bu yatırımlar gelecekte sanal gerçeklik uygulamalarını hayatımıza nasıl dahil edecek?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.