iPhone 8'in bin doları geçmesi beklenen fiyatı operatörler için yeni bir fırsat mı?

iPhone 8'in bin doları geçmesi beklenen fiyatı operatörler için yeni bir fırsat mı?

iPhone 8'in Apple'ın piyasaya sunduğu en pahalı telefon olması bekleniyor. Bu, son teknolojiyi kullanmak isteyecek olan birçokları için muhtemelen kötü haber ancak her zaman bir yol bulunuyor... Nomura-Instinet analistlerinin geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı açıklamalara göre Amerikalı operatörler iPhone 8'in yüksek fiyatını fırsata çevirerek çok iyi promosyonlar sunmaya hazırlanıyor.

Nomura-Instinet analistleri de sektörün diğer isimleri gibi iPhone fiyatlarının bin dolar ve üzerinde olmasını bekliyor. Tahminlere göre, Verizon ve T-Mobile gibi operatörler bu durumu fırsata çevirerek, taahhüt süresini uzatıyor ve yeni kontratlar hazırlıyor. Operatörler, müşterilerinden çok daha uzun süre abone olma sözü alarak, uygun ödeme şartları veya çok daha uygun fiyata iPhone 8'e sahip olma imkanı sağlayabilir. Eski iPhone'larını güncellemek isteyen birçok kişinin lansmanı beklediğini düşünecek olursak operatörlerin yapacağı bu hamle, uzun vadede işlerine yarayabilir.

iPhone 6 sonrası yapılan mütevazı değişiklikler, iPhone'un ilk defa durağan bir dönem geçirmesine neden oldu. Her yeni cihazda yapılan "güncelleme" oranı iPhone 6 sonrası eskisi kadar yüksek oranlara ulaşamadığı için iPhone 8 ile beraber ciddi bir yükseliş bekleniyor. Tabi ki bu yükseliş muhtemel iPhone 8'in özelliklerinden olan cam gövde, OLED ekran, kablosuz şarj ve daha bir çok farklı özellikten kaynaklı olacak.

Operatörler iPhone 8 fırsatını kaçırmak istemeyebilir

Ayrıca Artırılmış Gerçeklik (AR), 3D yüz tanıma ve optik zoom gibi özellikler de iPhone 8 satışlarında bir patlama yaratacak gibi görünüyor.

Apple eğer çok ciddi bir geri dönüş yapıyorsa operatörler de bu fırsatı kaçırmayacaklardır. Bu nedenle analistler operatörlerin çok ciddi promosyonlar üzerinde çalıştığını paylaşıyor.

Apple ürünlerinin Türkiye fiyatlarını düşünecek olursak eğer iPhone 8 ile beraber artık "Böbrek ile öde", "Araba ile takas" gibi esprileri bir sonraki seviyeye çıkarmamız gerekecek gibi görünüyor. Zira, Türkiye'de operatörler ile alınan cihazlar genelde normal fiyatlarından daha fazlaya mal oluyor. Belki bu fırsatı aboneye çevirmek isteyen bir operatör diğerlerini de harekete geçirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.