Verimliliğinizi arttıracak 48 pazarlama aracı

Verimliliğinizi arttıracak 48 pazarlama aracı
Promotion Product Strategy Marketing Concept

İçerik üretiminden proje yönetimine verimliliğimizi arttıracak, işletme hedeflerine ulaşmamızı sağlayacak sayısız araç var. İşletmemiz için en doğru aracı bulmak ise bazen zaman alabiliyor. Doğru kombinasyonlar hem iş yükümüzü hafifletip, zamandan tasarruf etmemizi sağlarken, hedef kitlemizi de daha iyi anlamamıza ve şirket hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı oluyor.

Aralarında çok severek kullandığım araçları da ekleyerek, uzmanlık ve ilgi alanınıza göre kolayca bulabileceğiniz 48 pazarlama aracını listeledim.

Listede olmayan,  severek kullandığınız araçlar var ise  yorumlarda paylaşmaktan çekinmeyin. Keyifli okumalar!

Çevrimiçi işbirliği 

Dropbox, ekibinizi organize etmek ve dosya akışını kontrol altında tutmak için kullanabileceğiniz başarılı bir araç. Bulut bilişim sistemi ile istediğiniz zaman ve konumda dosyalarınıza ulaşmanızı sağlarken, ekip üyelerine tüm dosyaları tek bir merkezde depolama imkanı sunuyor. Dropbox ekipler arası işbirliğini de kolaylaştırıyor. Dropbox'a ait bir ürün olan Dropbox Paper ile de aynı dosya üzerinde, aynı anda birden fazla kişi çalışabiliyor.

Çevrimiçi diğer işbirliği araçları şöyle:

İçerik üretimi 

Adobe Spark,  tasarım bilgisi olmadan içeriklerinizi mobil ve web uygulamaları için hazırlayabileceğiniz bir araç. Spark Page, Spark Post ve Spark Video olarak üç farklı servis ile biz pazarlamacıların dakikalar içinde çok farklı temalarda grafik, video ve web sayfası hazırlamamızı sağlıyor.

Diğer içerik üretimi araçları:

Video

Video barındırma için SEO dostu çözümler sunan Wistia, videolarınızın reklam almadan çalışmasına olanak sağlıyor. Platform, video analizinde dünyanın en detaylı verilerini verdiğini iddia ediyor. Wistia'da video yatırım getirinizi hesaplayabiliyorsunuz.

Kullanabileceğiniz diğer video araçları şöyle:

Sürekli eğitim ve öğrenme

Coursera, kişisel gelişimden dijital iş modellerine, istatistikten dil öğrenimine kadar birçok alanda dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerle iş birliği yapıyor. Online verilen kursların çoğu ücretsiz olsa da,  sertifika sahibi almak istediğinizde belli bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Kullanabileceğiniz diğer sürekli eğitim ve öğrenme araçları:

Dönüşüm Oranı Optimizasyonu (CRO)

Unbounce ile geliştirici desteği olmadan mobil uyumlu varış sayfası yaratabilirsiniz. Araç, farklı CMS platformları ile de uyumlu. Web sayfanızda daha düşük maliyetle, daha fazla müşteri kazanmak ve dönüşüm oranınızı arttırmak için ideal bir platform.

Diğer CRO araçları:

Etkinlik pazarlaması

Eventbrite, etkinliğinizi duyurmanızdan, bilet satımına kadar her türlü aşamayı bir arada yapabileceğiniz harika bir platform. Platform, etkinliğinizin ücretsiz olması durumunda, sizden herhangi bir ücret talep etmiyor.

 Etkinlik pazarlamasına yönelik diğer araçlar:

Online reklam 

AdStage online reklam araçları denildiğinde kesinlikle listenizde olması gereken bir araç.  Farklı platformlardaki reklamlarınızı bir çatı altına toplayarak, kampanyalarınızı analiz etmenizi sağlıyor. AdStage'in sayısız farklı özelliği var.

 Diğer online reklam araçları

Proje yönetimi 

Birçok şirketin proje yönetimlerinde kullandığı Trello ile henüz tanışmadıysanız, hemen tanıştılalım. Trello, kanban panolarıyla ve eğlenceli ara yüzüyle projelerinizi oluşturmanızı sağlıyor. Trello ile görsel yükleyebilir, link ve dosya gönderebilir ve mesaj yazabilirsiniz.

Diğer bazı proje yönetimi araçları:

SEO 

OnPage.org SEO performansınızı ölçümlemek ve doğru SEO stratejinizi oluşturmak için kullanabileceğiniz önemli bir araç olabilir.

Diğer bazı SEO araçları:

Sosyal Medya

Iconosquare özellikle Instagram’da büyümeyi hedefleyen markalar için harika bir araç olabilir. Bu platform ile oldukça dinamik bir sosyal mecra olan Instagram’da markanızı hedef kitlenize göre ölçümleyebilir ve analiz edebilirsiniz.

Diğer sosyal medya araçları:

Ekip İletişimi

Güçlü bir mesajlaşma uygulaması olan Slack, siz ve ekip arkadaşlarınıza e-mail adresi olmadan kolayca mesajlaşmanızı sağlıyor. Tıpkı Trello, Gmail, Giphy gibi bir çok araçla entegre olabilen Slack’te farklı kanallar yaratarak farklı gruplarla iletişim kurabilirsiniz. Slack, özellikle uzaktan çalışan ekipler için ideal bir iletişim aracı olabilir.

Diğer iletişim araçları ise şöyle:

Web Sitesi optimizasyonu

Hotjar, hedef kitlenizin hem mobil hem de web sayfanızdayken ne ile ilgilendiklerini anlamanıza yardımcı olan bir araç. Bir yerde kullanıcı davranışlarını takip ederek,  dönüşüm oranı optimizasyonunuzu yükseltebilmenize yardımcı oluyor.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.