AcilHurda.com: Hurda alım satımına aracılık eden pazar yeri

AcilHurda.com: Hurda alım satımına aracılık eden pazar yeri

Acilhurda.com şimdiye kadar benzerini görmediğimiz bir pazar yeri platformu olarak geri dönüşüm dikeyindeki arz-talep sorunu çözmek istiyor. Bir yandan çok önemli sektörel bir ihtiyaca yanıt verirken, diğer yandan geri dönüşüm kültürünün yaygınlaşmasını amaçlıyor.

Mehmet Murat Çelik ve eşi Eda Çelik tarafından kurulan Acilhurda.com, çiftin geri dönüşüme ilişkin bir sorun yaşamaları üzerine filizlenen bir girişim. Elindeki 'hurda' sınıfındaki ürünleri satmakta zorlanan Murat Çelik, sektörde arz ile talebin birbirini bulmasının çok zor olduğunu gördükten sonra geri dönüşüm işinde 6 ay bilfiil çalışarak işin mutfağına girmiş. Toplamda 1,5 yıllık bir araştırma-geliştirme sürecinin sonunda da AcilHurda.com fikrini hayata geçirebilmiş.

Acilhurda.com, hurdacı arama ve fiyat bilgisi alma zahmetine son vererek hem hurdası olanların hem de hurda bulmakta zorlanan hurdacıların işini kolaylaştırıyor. Kullanıcılar ellerindeki hurdaların fotoğrafını çekip paylaştıktan sonra hurdacılar (geri dönüşüm şirketleri) de teklif vererek hurdayı satın alabiliyor. Hurda kategorileri ise bina yıkıntılarından elektronik atıklara, kağıttan kompozite, tahtadan titanyuma kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor.

Türkiye'de 33 bin lisanslı geri dönüşüm şirketi var

TÜBİTAK Marmara Teknopark'ta yer alan girişim kurucu ortağı Murat Çelik, şu anda TÜBİTAK’ın da hurdalarını Acilhurda.com üzerinden satışa çıkardığını söylüyor ve hedeflerini şöyle açıklıyor;

"Hedefimiz Türkiye’de bulunan 33 bin lisanslı geri dönüşüm firmasının büyük bir çoğunluğunun geri dönüşüm atıklarına ulaşmasını sağlamak ve ülkede geri dönüşüm kültürünün kazandırılmasında önemli bir rol üstlenmek."

Geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen Avrasya Çevre Teknolojileri ( REW 13) fuarında kendini tanıtan Acilhurda.com, üyelik ücreti (geri dönüşüm firmaları için) ve kredi/kontör satışı (ihalelere teklifi vermek için) üzerinden gelir elde etmeyi hedefliyor. Gelir elde ettikçe de iş hacmini daha da genişletmek istiyor.

Acilhurda.com'un web sitesinde iyi bir kullanıcı deneyimi sunmadığı malum, ancak sektördeki iletişim ihtiyacını karşılaması bakımından yeterli diyebiliriz. Umarım önümüzdeki yıllarda Acilhurda.com'un veya benzeri girişimlerin büyüdüğünü ve Türkiye'nin geri dönüşümde önde gelen ülkeler arasına girdiğini görebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.