Yerli IoT girişimi Pubinno, 1.4 milyon TL yatırım aldı

Yerli IoT girişimi Pubinno, 1.4 milyon TL yatırım aldı

Sizlere daha önce tanıttığımı yerli IoT girişimi Pubinno, 1.4 milyon TL yatırım aldı.

Girişimin değerlemesi açıklanmazken yatırım turuna katılan isimler ve şirketler şu şekilde sıralandı: Yunan VC şirketi VentureFriends, Trivago CEO'su Rolf Schrömgens, Keiretsu Forum Türkiye'den Emre Sayın, Nexus Ventures ve İstanbul Startup Angels, girişimin ilk yatırımcısı Fatih İşbecer ve son olarak bağımsız melek yatırımcılar Emre Göltepe ile Ömer Bakırcı.

Webrazzi Arena 2015 girişimlerinden biri olan Pubinno, hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda ilk melek yatırımını da yine Fatih İşbecer'den almıştı.

Pubinno global düşünüyor

Eğlence mekanları ve restoranlar için akıllı servis çözümleri üreten Pubinno, bu yatırımı Taptronics isimli akıllı bira musluğunun 2. versiyonunu geliştirmede ve global yayılmada kullanacakmış.

Diğer yandan girişimcilerden aldığımız bilgiye göre Taptronics isimli akıllı musluklarının operasyonu Avrupa'da Heineken, Türkiye'de ise Anadolu Efes üstleniyormuş. Tüm bunlara ek olarak girişimin kurucu ortağı ve CEO'su Can Algül ile konuştuğumuzda ise kendisi şunları paylaştı: "Bu turda, Avrupa'nın 2 farklı ülkesinden yatırımcı girmesi, global vizyonumuz ve satış planlarımız anlamında önemliydi. Bu kaynağı, ürünün çok daha hızlı ölçeklenebilir yeni versiyonunun geliştirmesinde ve satış ağı kurmakta harcayacağız."

Silikon Vadisi'nde de bir ofisi bulunan ve orada önemli girişim hızlandırıcılarla çalışan Pubinno, yatırımlarını 3 farklı ülkeden alarak, hem ülkemizde hem de globalde büyümeyi hedefliyor. Son olarak Pubinno ekibine katılmak için 6 açık pozisyona da dilerseniz göz atabilirsiniz. Girişimle ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.