Google Duo, sesli görüşme özelliğini tüm kullanıcılarına sundu

Google Duo, sesli görüşme özelliğini tüm kullanıcılarına sundu

Google'ın görüntülü görüşme uygulaması Duo, ilk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında karşımıza çıkmıştı. Ağustos ayında yayınlanan Google Duo, geçtiğimiz Mart ayında sesli görüşme özelliğine de kavuşmuştu. İlk etapta sadece Brezilya için aktif olan sesli görüşme özelliği, bugün tüm Google Duo kullanıcılarına sunuldu.

Sesli görüşme özelliğinin dünya çapında kullanıma sunulması Google mühendislerinden olan ve Duo ekibinin başında yer alan Justin Uberti tarafından Twitter arayıcılığıyla duyuruldu. Skype, FaceTime, WhatsApp ve Viber gibi rakiplerinin aksine sadece videolu görüşme uygulaması olarak tasarlanan Google Duo, yaklaşık 9 ayın ardından sesli görüşme özelliğine kavuşmuş oldu.

Özellikle basit kullanımı sayesinde rakiplerinden ayrılan Duo, uygulamanın üst kısmında bulunan bir buton yardımıyla sesli ve videolu görüşme arasında geçiş yapabiliyor. Sağlıklı bir internet bağlantısına sahip olunması halinde başarılı bir şekilde çalışacak olan sesli görüşme özelliği, düşük veri tüketimine de sahip olacak.

Google Duo için işlerin pek iyi gitmediğini de belirtelim. Yayınlandığı tarihten bu yana 27 milyon kere indirilen Google Duo, App Annie'nin raporlarına göre tüm uygulamalar içerisinde Google Play'de 225, App Store'da ise 641. sırada yer alıyor. Dilerseniz Google Duo uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.