Apple, Samsung’a 70 milyon adet OLED ekran siparişi verdi

Apple, Samsung’a 70 milyon adet OLED ekran siparişi verdi

Yapım aşamasında olan yeni iPhone modelleriyle ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Şubat ayında Apple'ın Samsung'a 160 milyon adetlik OLED ekran siparişi verdiği iddia edilmişti. Asya pazarına yönelik haberleriyle tanıdığımız Nikkei’nin yeni raporuna göre Apple, Samsung’a 70 milyon bükülebilir OLED ekran siparişi verdi.

Henüz kesin olmasa da Apple'ın 3 yeni iPhone modeli tanıtması bekleniyor. iPhone 8, 8 Plus ve 10. yıla özel X modelini tanıtması beklenen Apple, iPhone 8 ailesinde LCD ekran kullanırken, X modelinde kıvrımlı OLED ekran kullanacak gibi görünüyor. 70 milyon adetlik siparişin gelecekte artabileceğini düşünen Samsung'un 95 milyon OLED ekran hazırlamaya başladığı da gelen bilgiler arasında.

Samsung'un dünyanın en büyük OLED panel üreticisi olduğu düşüldüğünde pek de sürpriz olmayan bu siparişle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadığını da ekleyelim. Kıvrımlı ekranla gelmesi beklenen X modelinin 5.2 inç büyüklüğünde bir ekranla karşımıza çıkacağı da konuşulanlar arasında.

Dedikodulara göre yaklaşık 1000 dolar fiyat etiketine sahip olacak olan iPhone X, OLED ekran kullanan ilk iPhone modeli olacak. LCD ekranla gelecek olan modellerinin ise 4.7 ve 5.5 inç ekran büyüklükleriyle karşımıza çıkması bekleniyor. Tüm modellerin suya karşı dayanıklılık ve kablosuz şarj gibi özellikler sunacağı da gelen bilgiler arasında. Yeni iPhone modellerinin önümüzdeki Eylül ayında tanıtılacağını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.