Messenger, gerçek zamanlı konum paylaşma desteğine kavuştu

Messenger, gerçek zamanlı konum paylaşma desteğine kavuştu

Günümüzün en popüler mesajlaşma servislerinden biri olan Facebook Messenger, gerçek zamanlı konum paylaşma desteğine kavuştu. Bir süredir test aşamasında olan gerçek zamanlı konum paylaşma özelliği, lokasyonunuzu oldukça kolay bir şekilde aile ve arkadaşlarınızla paylaşmanıza olanak sağlayacak.

Lokasyon ikonuna tıklayarak belirli kişi veya gruplarla paylaşılabilecek olan gerçek zamanlı konum özelliği 60 dakika boyunca aktif olacak. Konum paylaşımının sağ alt kısmında bulunan küçük saat sayesinde özelliğin ne kadar daha aktif kalacağını takip etmek mümkün olacak.

Tabii ki konumunuzun daha fazla takip edilmesini istemiyorsanız 60 dakika boyunca beklemek zorunda değilsiniz, istediğiniz an gerçek zamanlı konum paylaşma özelliğini kapatmak da mümkün. Hem Android hem de iOS platformları için kullanıma sunulan gerçek zamanlı konum paylaşma desteği, özellikle kalabalık grup buluşmalarını kolaylaştıracaktır.

Facebook Messenger'ın 2015 yılında lokasyonunuzu otomatik olarak karşı tarafla paylaştığını da hatırlatalım. İlerleyen dönemlerde bu özellik, kullanıcının isteği doğrultusunda harita üzerinde tek bir lokasyon paylaşma özelliğine dönüşmüştü. Tahmini varış süresi özelliğine de sahip olacak olan Messenger, haritada işaretlenen nokta ile canlı konum arasındaki tahmini varış süresini hesaplayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.