Hindistan mobil internet kullanımda G20 içinde ilk sırada

Hindistan mobil internet kullanımda G20 içinde ilk sırada

Bağımsız web analiz şirketi olan StatCounter’in paylaştığı rapora göre Hindistan, G20 ülkeleri arasındaki mobil internet kullanımında ilk sırada. Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık gibi devlerin neredeyse iki katı mobil internet kullanım oranına sahip olan Hindistan, listedeki en yakın takipçisi olan Endonezya’ya yüzde 7 oranında fark atmış.

Geçtiğimiz yılın Ocak ayında Hindistan’da internete bağlanan kitle içinde mobil internet kullanım oranı yüzde 66.8 iken masaüstü ve tablet üzerinden internet kullanımı 33.2 seviyelerindeydi. 2017’nin aynı döneminde ise büyüme yaşayan mobil internet kullanım oranları yüzde 66.8 seviyelerinden, yüzde 79’a kadar çıktı. Masaüstü ve tablet internet kullanımı ise 33.2’den yüzde 21 seviyelerine kadar geriledi.

Hindistan’daki en popüler internet tarayıcıları hakkında da bilgi veren StatCounter, ilk sırada yüzde 43.3 kullanım oranıyla UC Browser, ikinci sırada ise yüzde 36.1 kullanım oranıyla Chrome tarayıcısının yer aldığını raporunda paylaştı. Dünya genelinde Chrome’un yüzde 52.4 kullanım oranıyla lider konumda olduğunu da hatırlatalım.

Hindistan’daki en popüler arama motorunun Google ve en çok kullanılan işletim sisteminin de Android olduğu da raporda yer alan bilgiler arasında. Son olarak ülkemizin yüzde 61.1 gibi oldukça yüksek bir mobil internet kullanım oranına sahip olduğunu ve paylaşılan listede 4. sırada yer aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.