Litvanya AB dışındaki girişimcilere özel vize programı için başvuru almaya başladı

Litvanya AB dışındaki girişimcilere özel vize programı için başvuru almaya başladı

Baltık Kaplanı olarak adlandırılan ülkelerinden Litvanya, teknoloji girişimcilerini ülkeye çekmek için yeni bir uygulamayı devreye aldı. Avrupa Birliği (AB) dışından gelecek girişimcilere özel yeni bir vize programı düzenleyen Litvanya, bu vize için başvuru almaya başladı.

Startup Visa Program adındaki vize programı yurt dışından gelecek girişimcilerin ülkede kendileri ve aileleri için yaşama izni almasını kolaylaştırma amacıyla tasarlanmış ve  geçtiğimiz Nisan'da hükümet tarafından onaylanmıştı. Bilgi teknolojisi, biyoteknoloi ya da nanoteknoloji gibi inovatif alanlarda bir girişiminiz varsa ya da girişime başlamak üzere harekete geçtiyseniz Litvanya'da işinize devam etme şansınız yüksek.

Startup Visa Program girişimcilerin kolaylıkla vize almasını sağlarken onlara bir yıllık geçici yaşama izni veriyor ve bu süre bir yılın sonunda bir yıl daha uzatılabiliyor. Girişimciler ilk gidişlerinde ailelerini de Litvanya'ya götürebiliyor. İki yıl sonra Litvanya'da kalmaya devam etmek için göçmenlikle ilgili gereksinimleri -suça karışmamak gibi- karşılamanız gerekiyor. Litvanya'da girişimciliği destekleyen Vize programı Startup Lithuania ekibiyle entegre çalışıyor ve girişimcilere ilk andan itibaren destek oluyor.

Vize almak için önce online başvurunuzu iletmeniz ardından online bir video mülakata katılmanız gerekiyor. Üçüncü aşamada bir değerlendirme komitesi işinizin ölçeklenme ve başarı kapasitesi gibi kriterleri inceliyor. Ardından göçmenlik ofisinin de onayıyla Litvanya'da iş kurma süreci başlıyor. Başvuru koşullarına uyup uymadığınızı ise buradaki kısa anketten çıkarmanız mümkün.

Estonya girişimciler için e-ikamet uygulamasına başlamıştı bir süre önce.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.