Hardlight VR ürettiği özel kıyafetle gerçekliği artırıyor

Hardlight VR ürettiği özel kıyafetle gerçekliği artırıyor

Artırılmış gerçeklik gözlükleri son dönemde oldukça popüler. Bununla birlikte VR teknolojiler, yeni oyunlar ve içerikler de bu artırılmış gerçekliğe özel olarak türemeye devam ediyor. Hardlight VR adlı firma ise artırılmış gerçeklik teknolojilerine farklı bir açıdan yaklaşarak, kullanıcıların VR gözlüklerle birlikte kullanmak üzere vücutlarını saracak özel bir kıyafet tasarlamış.

Bir Kickstarter projesi olarak ortaya çıkan Hardlight VR, çok kısa sürede hedefine ulaşmayı başararak aradığı desteği buldu. 80 bin dolarlık bir destek arayışında olan proje daha şimdiden 100 bin dolardan fazla destek almayı başardı.

499 dolarlık fiyat etiketi ile satılması hedeflenen bu özel VR donanımı, sanal gerçeklik gözlüklerinin zaten vermeyi başardığı gerçeklik hissini daha da artırmayı amaçlıyor. Örnek vermek gerekirse bir oyunda sizi vuran kurşunu ya da isabet alan bir oku vücudunuzda hissedebilmenizi noktasal olarak sağlıyor.

Hafif ve terlemeye karşı da dayanıklı olarak üretilecek Hardlight VR elbisesi şimdilik sadece PC platformunu destekliyor, yani bir konsol desteği yok.  Şu anda 15 civarında oyunun desteklediği Hardlight VR, gelişim gösterdikçe oyuncular tarafından ciddi şekilde tercih edilebilir bir ürün haline gelebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=GlW4AEAuMSU

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.