Türkiye'de girişimler neden kapanıyor? [Anket]

Türkiye'de girişimler neden kapanıyor? [Anket]

Geçtiğimiz günlerde paylaştığım "Son dönemde kapanan 26 girişim ve kapanma nedenleri" başlıklı yazı hem kendi ilgi çekti hem de Türkiye'deki başarısızlık hikayelerine bakmamız için teşvik edici oldu. Ancak ülkemizde kapanan girişimler üzerine çok fazla konuşulmadığı ve yazılmadığı için maaleef internet üzerinden bir derleme yapma şansımız yok denecek kadar az. Biz de daha önce 'Yeni girişimci maaşı ne kadar olmalı?' sorusunda olduğu gibi yine Webrazzi üzerinden bir anket açmanın yerinde olacağını düşündük.

Aşağıdaki ankette yer alan sorularla Türkiye'de kurulmuş ve kapanan (iflas eden vs..) girişimlerin neden kapattıklarını gün ışığına çıkarmak istiyoruz. Dolayısıyla bu anket sadece bir girişim kurmuş ve bir şekilde kapanmış kişilere hitap ediyor. Eğer siz bu gruba uymuyorsanız çevrenizle paylaşabilir veya direkt tanıdığınız ilgili kişilere iletebilirsiniz.

Soruları yanıtlayan (eski) girişimcilerin kapanış nedenini yazarken Eric Ries'ın '5 Neden Yöntemi'ne göz önüne bulundurmasını da tavsiye ederim. Sonuçları girişimci maaşı anketinde önce olduğu gibi yine sizinler Webrazzi.com üzerinden paylaşacağız.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.