İleri aşama girişimcilik merkezi İTÜ MAGNET girişimcileri profesyonel şekilde ağırlayacak

İleri aşama girişimcilik merkezi İTÜ MAGNET girişimcileri profesyonel şekilde ağırlayacak

Bünyesindeki teknokentler ve destek programlarıyla girişimcilik ekosistemini destekleyen en önemli kurumlardan biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi, şimdi de İTÜ MAGNET adını verdiği yeni girişimcilik merkeziyle dikkat çekici bir atılım yapıyor.

İTÜ ARI Teknokent bünyesindeki İTÜ MAGNET, 'İleri Aşama Girişimcilik Merkezi' olarak adlandırılıyor ve kuruluş amacı "fikrini ürüne dönüştürebilmiş ileri aşama girişimcilere fayda sağlayacak hizmetleri ve ortamı sunmak" olarak tanımlanıyor. Girişimcilerin yanısıra girişimcilerin ihtiyaç duyacağı uzmanları ve yatırımcıları da aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor.

İTÜ MAGNET'in 3 farklı 'misafiri' olacak

itumagnet.com adresinde paylaşılan bilgilere göre İTÜ Magnet 3 farklı alandan yerleşimci kabul ediyor; şirketleşme aşamasını tamamlamış “Girişimci Firmalar", teknoloji odaklı çalışan “Girişimciler” ve uzman oldukları alanlarda girişimci firmalara (startup) ve girişimcilere katkı sağlamayı amaçlayan, girişimcilik ekosisteminin parçası olan "Katılımcılar”.

Aşağıdaki şartlara göre başvuruları değerlendiren İTÜ MAGNET'te “Paylaşımlı” ve “Sabit” olmak üzere iki tip kullanım seçeneği sunuluyor. Paylaşımlı üyeler, kendilerine ayrılmış boş olan masaları ve koltukları kullanabiliyor. Sabit üyeliği bulunan İTÜ MAGNET’liler ise kendilerine özel olarak ayrılan masa ve kesonlara sahip oluyor ve hemen belirtelim koltuk ücretleri paylaşımlı koltuklar için 450₺ + KDV, sabit koltuklar içinse 750₺ + KDV olarak belirtiliyor.

Bir girişimci firmaya en fazla 8, girişimci gruplara 4, şirket olarak başvuran katılımcılara ise 6 koltuk hizmeti sunan İTÜ MAGNET, girişimci firmalarla en fazla 2 yıllık, girişimciler ve katılımcılarla 1 yıllık sözleşme imzalandığını belirtiyor. Bu sözleşmelerin her yıl gözden geçirilerek uzatılabileceği de ekleniyor.

Başvuru > Ön Değerlendirme > Sunum

Ücretli bir hizmet sunmasına karşın İTÜ MAGNET'in diğer paylaşımlı ofislerden çok daha geniş imkanlar sunduğunu sanırım ortada. Bu sebeple de girişimciler ve katılımcıların bir başvuru sürecini geçmesi gerekiyor. Başvuru sonrası ön elemeyi geçen talipliler sözlü sunum için davet ediliyor ve bu aşamayı da geçenler İTÜ MAGNET ile hizmet sözleşmesi imzalıyor.

Eğer girişimci/katılımcı olarak aşağıdaki kriterlere uyduğunuz düşünüyorsanız itumagnet.com üzerinden detaylı bilgilere ulaşabilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz. Farklı ihtiyaçlara yanıt veren bu gibi merkezlerin sayılarının artmasını ve başarılı girişimlerle bizi tanıştırmasını umut ettiğimi de söylemeden geçmeyeyim...

İTÜ MAGNET Başvuru Kriterleri;

  • Hazırlık safhasını bitirmiş olmak
  • Pazara çok yakın veya pazara çıkmış bir ürüne sahip olmak
  • Pazarda yüksek potansiyele sahip teknoloji ürününe sahip olmak
  • Tercihen pazarda başarı şansını artıracak bir fikri mülkiyet veya ticari sır barındırmak
  • Ortak bir çalışma ortamında birlikte çalışma, karşılıklı fayda üretme ve paylaşmaya hazır olmak
  • İTÜ MAGNET'in sosyal ortamını zenginleştirmeye açık olmak
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.