Project A ve Idinvest Partners Avrupalı girişimcilere toplam 430 milyon euro yatırım yapacak

Project A ve Idinvest Partners Avrupalı girişimcilere toplam 430 milyon euro yatırım yapacak

Yeni fonunu 765 milyon dolarlık rekorla kapatan Atomico'dan sonra Avrupa'da iki önemli yatırım şirketi toplamda 430 milyon euro tutarındaki iki fon ile Avrupalı girişimlere yatırım yapacaklarını açıkladı.

Berlin'den 180 milyon euro

Söz konusu iki yatırım şirketinden Project A, Berlin merkezli bir girişim sermayesi şirketi. 180 milyon euro (189 milyon dolar) topladığını duyuran şirket Avrupa'da erken aşama girişimlere yatırım yapacağını söylüyor. Almanya'nın başkenti olduğu gibi Avrupa'nın da girişimcilik merkezi olmak isteyen Berlin'in bu fon ile ciddi bir hareket kazanacağını söyleyebiliriz ki bu yatırımın sadece Berlin ile sınırlı kalmayacağı da malum.

Project A, 180 milyon euroluk fonun 140 milyonunun tamamen yeni olduğunu ve yeni girişimlere ayrıldığını duyuruyor. Kalan 40 milyon euronun ise kendi portfolyosundaki şirketlere devam yatırımı olarak kullanılacağını ekliyor. Project A, ilk fonunda 80 milyon Euro toplamış ki ikinci fonda 180 milyon euroya çıkmış olması sanırım Project A'nın başarısı kadar Avrupa girişimlerinin potansiyeliyle de ilgili.

Paris'ten 250 milyon euro

Yine yeni açıklanan bir diğer yatırım fonu ise Fransız yatırım şirketi Idinvest Partners'dan. Bildiğiniz gibi Fransa da başkenti Paris ile Avrupa'nın girişim merkezi olma iddiasında ve Idinvest Partners'ın yeni fonu bu anlamda Fransızlara güç verecek nitelikte. Idinvest Partners henüz 250 milyon euro tutarındaki yeni fonunu kapatmamış olsa da yakında kapatacağını ve Avrupalı girişimcileri destekleyeceğini söylüyor.

Idinvest Partners ortaklarından Benoist Grossman ve Matthieu Baret, söz konusu fonun Haziran ayında kapatılacağını ve Avrupa'yı kapsayan yatırımlarda bulunacaklarını ekliyor. 5-25 milyon euro arasında yatırımlar yapmak isteyen Idinvest Partners, milyar dolarlık değerlemeye giden girişimleri bulmak istiyor.

Brexit'ten sonra Birleşik Krallık ile AB ülkeleri arasında bir sürtüşme olsa ama genel olarak Avrupa'daki teknoloji yatırım fonlarının hız kazandığını söyleyebiliriz. Hatta aradaki rekabetin bir bakıma girişimcilerin hayrına olduğu bile söylenebilir. Bakalım Niclas Zensström'ün söylediği gibi Avrupa'dan 10 yıl içinde Google büyüklüğünde bir şirket çıkacak mı...

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.