FitWell, Founders Factory liderliğinde 2.3 milyon TL yatırım aldı ve Londra ofisini açtı

FitWell, Founders Factory liderliğinde 2.3 milyon TL yatırım aldı ve Londra ofisini açtı

FitWell, kişisel fitness koçluğu uygulamasıyla küresel pazardaki iddiasını güçlendiriyor. Founders Factory liderliğinde 2.3 milyon TL yatırım alan FitWell'in bu turuna, Umur Özal, Melih Ödemiş ve Haluk Emiroğlu katıldı.

Londra merkezli Founders Factory, Lastminute.com, Made.com ve Founders Forum’un kurucusu Brent Hoberman’nın erken aşama yatırım ve hızlandırma fonu olarak faaliyet gösteriyor. Yatırımla birlikte Brent Hoberman, FitWell'e mentorlük yapmaya başlıyor ve FitWell Londra ofisini resmen açıyor. Fitwell’in kurucusu Barış Özaydınlı, Londra ofisinin açılışıyla dünya çapında büyümelerini hızlandırarak, uluslararası yeteneklere daha kolay ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor. Bir süredir uygulamasına yapay zeka desteği eklemeyi planlayan FitWell, Londra'da bu çalışmaları hızlandıracak.

FitWell'in Londra ofisiyle birlikte İstanbul ofisi de faaliyetlerine devam edecek, girişim uluslararası açılımını desteklemek için her iki ofisi de kullanacak. Bugün iki yüzden fazla ülkede kullanılan FitWell, dünya çapında 1.1 milyon kullanıcıya sahip. Uygulamanın Türkiye’den sonra en çok kullanıldığı pazarlar Amerika, İngiltere, Hindistan ve Güney Afrika. Kıyas için FitWell, yaklaşık yedi ay önce 912 bin kullanıcıya ulaştığını paylaşmıştı bizimle.

FitWell, Mart 2016'da Microsoft Ventures Londra hızlandırma programına başvuran 400 girişim arasından programa katılmaya hak kazanmış ve aldığı destekle machine learning ve yapay zeka alanlarında derinleşmeye başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.