Değeri 1000 doları geçen bitcoin yeni bir rekora koşuyor

Değeri 1000 doları geçen bitcoin yeni bir rekora koşuyor

2017'ye en hızlı başlayan para birimi, bitcoin oldu. 2016 son çeyrekte başlayan yükselişini yeni yılda da devam ettiren bitcoinin bugün itibariyle, farklı piyasalardaki değeri 1,013 doları buldu.

Bitcoin piyasalarda 1000 dolar seviyesini, daha önce Kasım 2013'te görmüştü ancak dönem koşulları oldukça farklıydı. 2016'da değeri yüzde 100'den fazla artan bitcoinin toplam piyasa değeri 16 milyar doları geçerek yeni bir rekoru daha geride bıraktı. Geçtiğimiz Aralık sonunda dolaşımdaki bitcoinlerin toplam değeri 14 milyar dolardı. Bitcoinin bu yükselişine bakan bazı analistlerin dijital para birimimin 2017'de 3 bin dolar seviyesini görebileceğini tahmin ediyor.

ABD’de Trump’ın seçim zaferinin ardından piyasalarda esmeye başlayan panik havası, diğer kripto paralarla birlikte bitcoine de yaramış ve bitcoinin değeri seçim sonrası ilk gününde yaklaşık 710 dolardan 740 değere çıkmıştı. Bitcoinin yükselişinde daha büyük bir etkiyi ise günde milyonlarca bitcoinin el değiştirdiği (ABD için bu sayı on binlerle ifade ediliyor) Çin yapıyor. Çin’in para birimi yuanın bu yıl değer kaybedeceği beklentisi, Çinli yatırımcıları bitcoine yönlendirmişti.

screen-shot-2017-01-02-at-12-23-47

Bitcoin piyasasında Çin öncülüğünde başlayan hareketlilik Meksika'dan Brezilya'ya ve Orta Doğu'ya geniş bir coğrafyayı kapsıyor. Aralarında Türk lirası ve euronun olduğu birçok para biriminde bitcoin tarihinin en değerli seviyelerini görüyor. 2017'nin iyimser beklentilerin yılı olmadığı düşünüldüğünde bitcoinin yükselişi bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.