ABD'nin ilk açık deniz rüzgar çiftliği firması dev rüzgar türbinlerini çalıştırmaya başladı

ABD'nin ilk açık deniz rüzgar çiftliği firması dev rüzgar türbinlerini çalıştırmaya başladı

ABD, astronomik denecek kadar çok enerji harcayan bir ülke. Dünya enerji tüketiminin yüzde 18’ini Amerika tek başına tüketiyor. Görünen o ki bu rakam her geçen yıl artmaya devam edecek.

ABD, harcadığı bu enerjinin büyük bir çoğunluğunu fosil yakıtlardan elde elde ediyor, yenilenebilir veya sürdürülebilir enerjinin payının neredeyse sıfır olduğunu Amerika dahil herkes biliyor. Rüzgar enerjisinden elektrik üreten DeepWater Wind firmasıysa bunu tersine çevirip ABD'yi fosil yakıtlardan kurtarma hedefinde.

GE ve DeepWater Wind firmaları birlikte çalışarak Atlantik Okyanusu’na 5 devasa rüzgar türbini kurdu. İlk türbini Kuzey Amerika’da kurarak buna “Block Island Rüzgar Çiftliği” ismin verdi. Bu türbin 12 Aralık günü itibariyle New England’a enerji ulaştırmaya başladı.

Takım, Rhode Island'ın 30 mil uzağına konumlanacak şekilde bir rüzgar türbini daha yerleştirdi. Yapım aşaması tüm yaz sürdü ve Ağustos ayında tamamlandı. 4 aylık test aşamasından sonra 2 Aralık günü ilk enerjisini ulaştırmaya başladı.

GE ve DeepWater Wind firmalarının birlikte çalışarak kurduğu bu yeni nesil enerji santralleri diyebileceğimiz türbinler emsallerinden oldukça iyi.

Block Island Rüzgar Çiftliği 30 megawatt enerji üretecek ve bu miktar Block adasındaki bütün evlerin enerjisini karşılayabilecek. Her yıl yaklaşık 40.000 ton zararlı sera gazı salınımı da azaltılacak. Yani bu demektir ki her yıl 150.000 arabanın gaz salınımı kadar gaz ortadan kalkacak.

the-block-island-wind-farmwill

Amerika konum olarak mükemmel bir rüzgar enerjisi santrali olabilir. Etrafındaki tüm okyanuslarda rüzgar enerji santrali kurulduğu düşünülürse yılda 4.000 gigawatt enerji üretilebilecek. Bu rakam da yaklaşık olarak ülkenin ürettiği enerjinin 4 katı oluyor.

the-potential-for-offshore

Rüzgar türbinlerinin okyanuslara kurulmasının çok fazla avantajı var. Okyanuslarda rüzgarlar daha sert ve sürekli eser. Böylece de daha fazla enerji üretimi sağlanmış olur. Okyanus türbinleri kara türbinlerine oranla çok daha büyük olabilir. Bu da çok daha fazla enerji üretilmesini sağlar.

offshore-turbines-can-also-be-larger-than-land-turbines-allowing-them-to-produce-more-energy-over-time

Rüzgarı kullanılabilir enerjiye dönüştürmek için hareketten enerji üreten jeneratörler bulunur. Bu enerji de denizin altından kablolar yardımıyla karaya ulaştırılıyor.

to-turn-that-power-into-usable-energy

Her Block Island türbini ömrü boyunca 6 megawatt enerji üretebiliyor. Bu da yaklaşık 5.000 evin enerjisini karşılıyor ve her türbin 21.000 ton zararlı gazın emilmesini engelliyor. Her jeneratörün büyüklüğü yaklaşık olarak bir okul minibüsü büyüklüğünde ve türbinlerin büyüklüğü ise Özgürlük Anıtının iki katı büyüklüğünde.

crucerey-says-each-400-ton

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.