Avione Jet: İnternetten özel jet ve helikopter kiralama platformu

Avione Jet: İnternetten özel jet ve helikopter kiralama platformu

İnternetten hemen her şeyi kiralayabildiğimiz bir dönemdeyiz ve İstanbul merkezli girişim Avione Jetözel jet kiralama dikeyindeki boşluğu doldurmayı hedefliyor.

2013 yılında Mehmet Özdemir tarafından kurulan Avione Jet (Avi1 Jet), anlaşmalı olduğu 3 binden fazla jet operatörüyle 7 binden fazla özel jet ve 2 binden fazla helikoptere erişim imkanı sunan bir girişim. Özel bir yolculuk başlatmak için güzergâh ve yolcu bilgilerinizi girip iletişim bilgilerinizi paylaşmanız gerekiyor. 7/24 hizmet veren Avione Jet çalışanları kısa süre içinde (vadedilen süre en fazla 15 dakika) size fiyat bilgisiyle dönüş yapıyor ve onay vermeniz halinde uçuşunuzu tanımlıyor.

Mehmet Özdemir, uçuş fiyatlarını canlı olarak göstermek için gerekli altyapıya sahip olduklarını söylüyor ve fakat fiyatlandırmanın çok fazla değişkene bağlı olduğunu ekliyor. Anlık ücretleri yayınlamak yönünde kararsız olduklarını söyleyen Özdemir, Avione Jet'in güncel rakamlarını paylaşmıyor ama ilk dönemlerde bile  yıllık 1 milyon dolar ciro yaptıklarını söylüyor.

avione-jet-kiralama-2

Şu anda pazarı İngiliz firmaların domine ettiğini aktaran Özdemir, liderliği ele geçirmek istediklerini aktarıyor ve bunu başarmak için de internetin gücünü kullandıklarını söylüyor. Bu alandaki firmaların genel olarak geleneksel iletişim yöntemlerini kullandığının da altını çiziyor. Ziyaretçiler şu anda AvioneJet.com'a girerek özel jetler ve helikopterler hakkında bilgilere erişebiliyor. İngilizce olarak da hizmet veren AvioneJet.com, İstanbul'un yanısıra Minsk, Bakü ve Strasbourg ofisleriyle küresel yayılımını artırmayı hedefliyor.

Privus Jet Card

Privus Jet Card, Avione Jet'in sunduğu özel bir kulüp kartı. Bu karta sahip kullanıcılar anlaşmalı fiyatlarla 2 saat gibi kısa süreli uçuş paketi de satın alabiliyor ve bedava özel jet seyahatleri, helikopter turları, havalimanı transferleri gibi ayrıcalıklardan faydalanabiliyor.Privus Jet Card, aynı zamanda havayolu ekipleri tarafından da kullanılabiliyor. Yani kendi uçağınız varsa, pilotlarınızın "Privus Jet Card" kullanması da mümkün.

avione-jet-card

Şu anda kiralamalar üzerinden belli bir komisyon alan AvioneJet, aldığım bilgilere göre gelir modelini çeşitlendirmeyi ve hizmet kalitesini geliştirmeyi hedefliyor. Ücretleri anlık olarak gösterme konusundaki kararsızlığı da yenmek istiyor.

Bu gibi dikeylerde anlık rezervasyon/kiralama yapabilme şansının büyük bir avantaj olduğu malum. Diğer yandan jet kiralamanın tabana yayılan bir iş olmaması ve sektörün henüz geleneksel iletişim yöntemlerini kullanması Avione Jet'e zaman kazandıran gerçekler. Jet kiralama ücretlerine dair değişkenleri tam olarak bilemesem de teknik anlamda bunu yapmak mümkün gözüküyr ve şahsen Avione Jet'in de önümüzdeki yıl içinde anlık kiralama sistemini başlatacağına inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.