Samsung, MENA'daki ilk inovasyon merkezini İstanbul'da açtı

Samsung, MENA'daki ilk inovasyon merkezini İstanbul'da açtı

Koreli teknoloji devi Samsung, MENA bölgesindeki ilk inovasyon merkezini bugün İstanbul'da açtı. Samsung Electronics Türkiye'nin açılışını yaptığı merkezde Samsung'un en ileri teknoloji çözümleri yer alıyor.

Samsung İnovasyon Merkezi, Koreli şirketin en ileri teknolojilerine erişim sağlayan bir merkez. Şirketin 14 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımlarının meyveleri bu merkezde yer alıyor ve finanstan perakendeye, ulaştırmadan eğitime kadar geniş yelpazede çözümler sunuyor.

Bugünkü açılış toplantısında konuşan Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, MENA bölgesindeki ilk inovasyon merkezini Türkiye'de açmaktan gurur duyduklarını paylaşırken, bu adımı daha ileri götüreceklerini paylaştı.

T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut da Samsung İnovasyon Merkezi'nin açılışına katılan isimler arasındaydı. Bu sene Webrazzi Summit 2016'da da ağırladığımız Arda Ermut, Türkiye'nin tüm sorunlara rağmen direncini koruduğunu ve yatırımların devam etmesi için çalıştıklarını aktardı. Samsung İnovasyon Merkezi'nin de bunun önemli bir örneği olduğunu aktardı. Bu gibi merkezlerin Türkiye'deki beyin göçünün de önüne geçmek için faydalı olduğunu söyledi. Türkiye ve çevresindeki 4 saatlik uçuş mesafesindeki 1,5 milyarı aşan nüfusu ve ekonominin büyüklüğünü hatırlattı.

samsung-inovasyon-merkezi-tansu-yegen

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen ise Samsung İnovasyon Merkezi'nin Türkiye'deki Samsung müşterilerine ve iş ortaklarının hizmetinde olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin dijitalleşmesine de katkı sağlayacaklarını ifade eden Yeğen, Samsung'un 14 milyar doları aşan Ar-Ge yatırımı yaptığını da hatırlattı ve bazı önemli bilgiler paylaştı;

  • Dünyada tekil cep telefonu kullanıcı sayısı 3,8 milyar
  • Dünyada internet kullanıcı sayısı 3,42 milyar
  • İnternete bağlanabilen toplam cihaz sayısı 15 milyar
  • Her gün üretilen veri miktarı 2,5 kentilyon byte
  • Samsung İnovasyon Merkezi'nde Samsung platformlarında geliştirilen çözümlerin yüzde 90'ından fazlası yerli yetenekler tarafından geliştirildi.
  • Samsung İnovasyon Merkezi'nde 33 girişimci/şirket yer alıyor.
  • Dünya çağında 30 civarında Samsung İnovasyon Merkezi bulunuyor ve Türkiye'deki merkez için yarım milyon dolardan daha fazla yatırım yapılmış.

Küçük bir gezinti yaptığımız Samsung İnovasyon Merkezi'nde tamamen dijitalleştirilmiş eğitim sınıfı, klima sistemi, toplantı odası, kafe, finans alanı gibi farklı sosyal alanlar yer alıyor. Bu teknolojiler de yerli girişimciler ve Samsung iş ortakları tarafından somut olarak deneyimlenebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.