Lookinwell güzellik, estetik ve iyi yaşam dikeyinde online randevu ve e-ticaret girişimi

Lookinwell güzellik, estetik ve iyi yaşam dikeyinde online randevu ve e-ticaret girişimi

Türkiye kuaförler için online randevu ve SaaS hizmeti sunan yerli ve yabancı girişimlerin sayısının hızla arttığını gördük 2016'da. Yıl bitmeden bunlara eklenen Lookinwell, ilk günden küresel hedefli olması, e-ticaret kapsamı ve sosyal özellikleriyle rakiplerinden ayrışıyor.

Londra'da yaşayan Halil Özdemir'in kurduğu Lookinwell, geçtiğimiz Kasım'da 4 farklı dil sürümüyle yayına başladı. Türkçe, Fransızca, İngilizce ve Almanca dillerinde yayın yapan Lookinwell, bu ülkelere ait para birimlerini kabul ediyor. İlk günden küresel hedefli olduğunun işaretini veren Lookinwell'de bugün yalnızca Türkiye'den güzellik ve iyi yaşam firmaları listeleniyor. Halil Özdemir'in bize verdiği bilgiye göre platformda bugün 120 aktif üye iş yeri ve toplam 2 bin firma kaydı bulunuyor.

Lookinwell üzerinen kuaförler, yoga ve estetik merkezleri, sağlık bakım ve fitness gibi farklı kategorilerde işletmeleri aramak ve bunlara online rezervasyon yapmak mümkün. Benzer girişimleri gibi internette görünmez olan güzellik ve bakım merkezlerini görünür hale getiren ve bunlara kendi platformunda randevuları yönetme, müşterilerini takip etme gibi faydalar sunan SaaS tabanlı bir hizmet. Üyelik tabanlı gelir yaratan Lookinwell'de firmalara ücretsiz üyelik, yüzde 15 komisyon ve sıfır sabit ücretli basic üyelik ve yüzde 10 komisyonlar aylık 224 TL ücretli Pro üyelik olmak üzere üç farklı seçenek sunuluyor. lookinwell-ekran

Lookinwell, işletmelerin güzellik ve bakım ürünlerini doğrudan websitesinden satmasını sağlayarak ve sosyal özelliklerini öne çıkararak ayrışmak istiyor. Sitenin sosyal özellikleri, uzmanlar veya deneyimli kişilerin, bildiklerini takipçilerine ulaştırmalarını sağlıyor. Güzellik ve bakımın YouTube'un en popüler kategorilerinden biri olduğu düşünüldüğünde Lookinwell'in doğru bir alana yöneldiği söylenebilir ancak sorun, platformun doğrudan bu popüler sosyal ağlara rakip olarak konumlanması olabilir. Lookinwell'in bu alanda uzman isimlerle üreteceği içerikler iyi bir başlangıç yapmasını sağlayabilir.

LookinWell'in hedefi başta Türkiye olmak üzere, Avrupa ve Amerika' da bulunan güzellik ve iyi yaşam merkezleri için ideal bir sosyal-pazar olmak. Girişim, üye iş yerlerine profil oluşturma, yeni müşteri kitlesine ulaşma ve ürün satışı gerçekleştirme gibi olanaklar sağlayan bir platform haline gelerek, işletmelerin dijital dönüşümünü sağlamak istiyor. Henüz erken aşamadaki platformun bunun için ilk aşamada daha odaklı hale gelmesi ve tanıtım içeriklerini iyileştirmesi gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.