Güvenliğine düşkün kullanıcılar için Smart Mimic

Güvenliğine düşkün kullanıcılar için Smart Mimic

Özellikle güvenliğine önem veren kullanıcılar için farklı bir çözüm sunma iddiasındaki Smart Mimic, tasarımı ve yetenekleriyle dikkatleri çekiyor. Taşınabilir bir güvenlik platformu olan Smart Mimic, Arıkovanı’nda destek bekliyor.

İlk olarak İTÜ Çekirdek ile karşımıza çıkan Smart Mimic, sıra dışı özellikleriyle eşyalarınızı güvende tutmayı hedefliyor. Özellikle seyahatler için bir güvenlik çözümü olan cihaz, 4 farklı sensör yardımıyla, oluşturduğunuz profillere göre koruma sağlıyor.

e6e2a95d-7a5d-11e6-99f0-005056a53231Arka yüzündeki mıknatısla metal yüzeylere tutunabilen cihaz, metal olmayan nesnelere ise aparat yardımı ile takılabiliyor. Cepte bile taşınabilecek boyutlarda olan Smart Mimic'in batarya ömrü de bir hayli iddialı. 7 ay gibi oldukça uzun bir batarya ömrüne sahip olduğu söylenen cihaz akıllı telefon üzerinden kontrol ediliyor. Serdar Serttop ve Noyan Berker tarafından geliştirilen Smart Mimic'in dikkat çeken özelliklerinde biri geliştirilmeye açık bir yapıda olması.

Yeni özellikler ekleyebileceğiniz Smart Mimic'te, Bluetooth, alarm, ivme ölçer, jiroskop, sıcaklık ölçer ve hareket sensörü gibi bileşenler var. Cihaz, 48 saat ışık kaynağı olarak da kullanılabiliyor. Renk ve sesler yardımı ile akıllı telefonunuza gelen bildirimleri de haber verecek olan Smart Mimic, dinlediğiniz müziğe göre ışık gösterileri yapabiliyor.

Özellikle kafe, plaj ve kamp gibi yerlerde eşyalarınızı korumaya yardımcı olabilecek cihaz, 120 dB şiddetinde ses çıkışına sahip durumda. Arkovanı'nda şu ana kadar yaklaşık 28 bin TL destek toplayan projenin hedefi ise 100 bin TL.

Smart Mimic projesine destek olmak isteyen Arıkovanı kullanıcıları 20 TL karşılığında teşekkür kartı, 139 ve 159 TL karşılığında bir adet Smart Mimic, 279 TL karşılığında 2 ve 399 TL karşılığında ise 3 adet Smart Mimic'e sahip olabiliyor. Program, 2499 ve 8890 TL olmak üzere daha yüksek destek seçeneklerine de sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.