Koçsistem, nesnelerin interneti dikeyindeki yeteneklerini Platform 360 ile pazara sunuyor

Koçsistem, nesnelerin interneti dikeyindeki yeteneklerini Platform 360 ile pazara sunuyor

Koç Topluluğu'na bağlı bilgi teknolojileri şirketi KoçSistem, "Platform 360" ile nesnelerin interneti (IoT) alanında kendi geliştirdiği platformunu duyurdu.

Halihazırda baz istasyonları, elektrik sayaçları, üretim ekipmanları gibi farklı cihazların yönetimini uzaktan yapan KoçSistem, yeni platformunu 'Kurumsal IoT Platformu' olarak tanıtıyor ve farklı sektörlerin kullanımına uygun entegre çözümler sunuyor.

Dört ana sektöre odaklanan geniş çaplı bir platform

Platform 360 Ürün Ailesi, kurumlara lojistik, üretim ve satış gibi farklı süreçlerde otomasyon yapma imkanı sunarken, kalite ve verimlilik artışı vaad ediyor. Üretim, otomotiv, altyapı ve enerji sektörlerini ana dikeyler olarak gören Koç Sistem, farklı nesne haberleşme protokollerine güvenli bir yolla destek vermek, kurulum süreçlerini, ortak veri yapısını yönetmek gibi yetenekler sunuyor.

Küresel OneM2M mimarisi referans alınarak geliştirildiğini öğrendiğimiz Platform 360, nesnelerden toplanan verilerle hem farklı servislerin hem de sensör sistemlerinin geliştirilmesi için kullanılabiliyor.

KoçSistem, Platform 360'ın farklı sektörlere özel ürünlerini de şöyle sıralıyor;

  • ManumetriKS: Üretim sektörü
  • SistemetriKS: Enerji sektörü
  • Sitelink: Altyapı sektörü
  • Pixage: Sayısal yayıncılık
  • IQPlus: Büyük Veri Platformu

Türkiye'de teknoloji temelli yenilikçiliğin köklü teknoloji şirketleri tarafından benimsenmesi elbette çok önemli ve önümüzdeki dönemde hem kurumsal hem de bireysel anlamda bu atılımların karşılığını görebileceğimize inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.