Siemens, çip üreticisi Mentor Graphics'i 4,5 milyar dolara satın alıyor

Siemens, çip üreticisi  Mentor Graphics'i 4,5 milyar dolara satın alıyor

Teknoloji dünyası bugün bir başka büyük satın almaya daha şahit oluyor. Bu kez Alman teknoloji devi Siemens, ABD merkezli Mentor Graphics'i 4,5 milyar dolarlık nakit karşılığında satın alacak.

Borsaya açık bir şirket olan Mentor Graphics, Siemens'in hisse başı 37,25 dolarlık teklifine evet demiş ve cuma günkü hisse fiyatının yüzde 21'i üzerinden değerlenmiş. Yatırımcı tarafında baskı gören Mentor Graphics, Reuters'in haberine göre geçen ay bir yatırım veya satın alma teklifi için Bank of Amerika ile görüşmeye başlamış. Ve nihayet Siemens ile anlaşmaya varmış.

Siemens'in bu satın almayı yapmasının ardında yatan sebep ise şirketin 'Vision 2020' stratejisi. Yazılım alanında büyümek isteyen Alman şirket, yazılım/mühendislik şirketi CD-adapco'yu da yine bu vizyon doğrultusunda satın almıştı.

Haziran ayında yeni nesil teknolojilere ve girişimlere 1 milyar euro yatırım yapacağını açıklayan Siemens, şu anda eski CFO'su Joe Kaeser (CEO) tarafından yönetiliyor. Siemens'in gücünü ana sektörlerde toplamak isteyen Kaeser, bir yandan zayıf dikeylerdeki varlıkları elden çıkarırken bir yandan da satın alma yaparak şirketi 2020 vizyonuna hazırlamaya çalışıyor.

Diğer yandan Joe Kaeser'in yazılım tarafında işinin çok kolay olduğu söylenemez. Zira küresel çapta yazılım şirketlerinin ilerleyişi sürerken, Siemens'in 350 bin çalışanının sadece 5'inin yazılım geliştirme uzmanı (mühendisi) olduğu belirtiliyor.

Bu dikeydeki satın almaları da hatırlatmak gerekirse; Qualcomm NXP’yi 47 milyar dolara, Softbank da ARM’yi 32 milyar dolara satın alma anlaşmasına varmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.