40 milyondan fazla #Election2016 tweet'iyle Twitter, ABD seçimlerini kazandı

40 milyondan fazla #Election2016 tweet'iyle Twitter, ABD seçimlerini kazandı

Dünya, ABD seçimlerinin Donald Trump zaferiyle sonuçlanmasının yarattığı şok etkisini Twitter'da atlatmaya çalışıyor. Türkiye saatiyle sabah 6:00'da dünya çapında 40 milyon seçim tweet'inin atıldığını paylaşan Twitter, yeni bir rekora koşuyor.

Düşüşü ve ardından bir süredir satışıyla gündemde olan Twitter için kesin olan, 2016 seçimlerini kazanmış olması. Zira 2012'deki ABD genel seçimlerinde Twitter üzerinden toplam 31 milyon tweet atılmıştı. Bu yılki seçimlerin #Election2016 hashtag'i, Moments ve Buzzfeed canlı yayınıyla nabzını tutan Twitter, anlık gelişmeler konusunda rakipsiz olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu.

Facebook, canlı yayınlar ve özel sayfasıyla seçimleri takip etse de,  dezenformasyonun en yaygın olduğu sosyal ağ olarak adından söz ettirmeye seçim gününden önce başlamıştı. Buna karşın Facebook da 2012 seçim performanı geride bıraktı. Facebook'ta oy kullandığını, Türkiye saatiyle bu sabah 7 itibariyle paylaşan ABD vatandaşlarının sayısı 10 milyonu geçti. 1-6 Kasım arasındaki seçim öncesi süreçte 67 milyon kişi seçimlerle ilgili Facebook'ta 1.14 milyar etkileşim yarattı. Donal Trump, Facebook'u bu süreçte domine etti.

facebook-election16
Kaynak: VentureBeat

Seçim sürecinde en çok retweet edilen tweet ise Hillary Clinton'ın Trump'ı alıntılayarak, "Hesabını sil" demesiydi. Trump, Obama'nın Hillary Clinton'ı aday göstermesini tiye alan bir tweet atmıştı. Hillary Clinton'ın tweet'i yaklaşık 540 bin kez retweet edildi.

2016 genel seçimler ABD ve dünya geneli için önemli bir dönüm noktası olacak. Görünen o ki Twitter da bundan payını alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.