Deloitte Fast50: Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri açıklandı!

Deloitte Fast50: Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri açıklandı!

Dünya çapında denetim, danışmanlık ve kurumsal finansman gibi alanlarda hizmetler sunan Deloitte, Teknoloji Fast 50 Türkiye sonuçlarını açıkladı. Yazılım şirketlerinin ağırlıklı olduğu listede e-ticaret şirketleri de dikkat çekiyor.

Türkiye’de 11. yılını tamamlayan Teknoloji Fast 50'nin bu yılki birincisi, son dört yılda yüzde 16014 oranında büyüyen Ankara merkezli BilgiKent oldu. İstanbul merkezli SNI Teknoloji yüzde 6354’lik büyüme oranıyla ikinci sırayı alırken, yine İstanbul merkezli performans pazarlama ajansı Hype yüzde 4894’lük büyüme oranıyla üçüncü oldu. 2011'de 5 üniversite öğrencisi tarafından kurulan e-ticaret sitesi Robotistan.com ise ilk 10 girmeyi başararak özellikle dikkatimizi çekti.

deloitte-fast-50-tu%cc%88rkiye

Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye'nin bu yılki seçiminde Cardtek, Teknoloji Özel Ödülü’nü kazandı ve Büyükler Ligi olarak anılan Big Stars* kategorisinde Aselsan, BilgiKent, Bimsa, TurkNet ve Innova yer aldı.

E-ticaretin en hızlı şirketleri

Yine Buldumbuldum.com, Ideasoft (üst üste 5. kez listede), T-soft ve Tektrosoft da Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasına yine e-ticaret dikeyinden giriş yapan şirketler oldu. Diğer yandan kullanıcı deneyimi ve arayüz geliştirme üzerine eğilen Dreams&Bytes ve MagiClick ile sanal POS tarafında hizmet veren PayTR ve Türkiye'nin borsaya açık sayılı yazılım şirketlerinden Logo Yazılım da bu yılki listeye girmeyi başardı.

deloitte-fast-50-tu%cc%88rkiye-3

Fast 50 CEO Anketi sonuçlarına da yer veren Deloitte Türkiye, CEO'ların 12 ay içinde ekonominin büyüyeceğine inancınının geçen yıla göre yüzde yüzde 37'den yüzde 42'ye yükseldiğini paylaştı. Turk Telekom Grubu şirketlerinden Innova, Fast 50 Türkiye Programı’na 2006'dan bu yana her sene girmeyi başaran tek şirket olma ünvanını bu yıl da korudu.

Son olarak ilk 50'ye giren şirketlerin yüzde 72'sinin İstanbul merkezli olduğunu ve yazılım geliştiricisi şirketlerin yüzde 68 pay aldığını da belirtelim.

deloitte-fast-50-tu%cc%88rkiye-ceo

Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye'ye giren başarılı şirketlerin tamamını ve Fast 50 CEO Anketi sonuçlarını şuradaki sunumu (pdf) inceleyebilirsiniz.

*2015 mali yılı süresince 50 milyon Euro ve üzerinde gelir elde eden teknoloji şirketlerinin, son dört yıldaki büyüme hızlarına göre değerlendirildiği kategori.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.