700 bakıcıya ulaşan EvdekiBakıcım, anında bakıcı çağırma özelliğini devreye aldı

700 bakıcıya ulaşan EvdekiBakıcım, anında bakıcı çağırma özelliğini devreye aldı

19 Ekim'de gerçekleşen Webrazzi Summit 2016 bünyesindeki Webrazzi Arena‘da juri oylarıyla bu senenin kazananı olmayı başaran EvdekiBakıcım, adından da anlayabileceğiniz gibi uzman bakıcılarla bakıcı arayan kişileri bir araya getiriyor.

Evde bebek (çocuk) ve yaşlı (hasta) bakımını üstlenen EvdekiBakıcım; konusunda uzman bakıcıları platforma girmeden önce 5 aşamalı bir testten geçiriyor. Platforma girmeden önce profesyonel olarak videoları çekilen bakıcılar, aynı zamanda sahip oldukları tecrübe ve sertifikaları da profillerinde listeleyebiliyor. Biraz pazardan da bahsetmek gerekirse; her gün 3 bin bebeğin doğduğu Türkiye'de, yine her gün 10 bin kişi de 'yaşlı' kategorisine giriyor.

Yaklaşık olarak 1 sene önce yayın hayatına başlayan girişim, bugüne göre platforma 700 bakıcıyı eklemiş ve bu bakıcılar 30 bin saatin üzerinde hizmet vermiş.

evdekibakicim-mobil'Hızlı Görev' özelliği sayesinde aynı taksi çağırır gibi anlık olarak bakıcı çağırmak mümkün

EvdekiBakıcım, ilk kez Webrazzi Arena sahnesinde duyurduğu bir özellik ile kullanıcılarının dikkatini üzerine çekmeyi başardı: 'Hızlı Görev' yani 'Instant Booking'.

BiTaksi'den taksi çağırır gibi acil (bir akşam yemeği ya da benzer bir durum sonrasında) bakıcı ihtiyaçları doğduğunda platformdaki aktif bakıcıları inceleyebilen kullanıcılar, yine aynı BiTaksi'de olduğu gibi harita üzerinde takip etmek kaydıyla diledikleri bakıcıyla anlık olarak anlaşma yapabiliyor.

'Hızlı Görev' özelliğiyle ilgili olarak EvdekiBakıcım kurucularından Miraç Bal ile konuştuğumuzda kendisi şunları aktardı: "Talep gönderdiğiniz bakım elemanın 90 saniye içinde talebinize cevap vermesi gerekiyor.  Adayın görevi kabul etmesi durumunda bakım hizmeti istenilen saatte başlıyor. Görev bitiminde ise bakım elemanı kısa bir rapor yazıyor.

Böylece gelecek sefer başka bir bakım elemanı seçerseniz o kişi çocuğunuzun hangi aktiviteleri sevdiğini önceden biliyor ve hazırlıklı gelebiliyor. Bakım elemanının ücreti iyzico güvencesi altında kredi kartı ile ödeniyor ve aileye eşsiz bir kullanıcı deneyimi yaşatılıyor. Son olarak bakım elemanı ve aile karşılıklı olarak bir birlerini uygulama üzerinden puanlıyor. Bu da EvdekiBakıcım ailesinin güvenilir bir topluluk oluşturmasını sağlıyor."

EvdekiBakıcım kurucu ortaklarının Webrazzi Arena'da yaptıkları sunumdan bir kare
EvdekiBakıcım kurucu ortaklarının Webrazzi Arena'da yaptıkları sunumdan bir kare

EvdekiBakıcım her ay ortalama olarak yüzde 30 büyüyor

Bin 500'ün üzerinde ailenin üye olduğu platformu, yine ilk kez Webrazzi Arena sahnesinde duyurduğu üzere Roma/İtalya'ya açılıyormuş. Yıl sonuna doğru aynı hizmeti İtalya'da da vermeye başlayacak olan EvdekiBakıcım, yurtdışı açılımını İngilizce bir alan adıyla gerçekleştirecekmiş. Bu arada EvdekiBakıcım'ın her ay ortalama yüzde 30 büyüdüğü bilgisini de paylaşmış olalım.

'Hızlı Görev' özelliği sonrasında büyüme rakamlarını iyice arttırmak istediklerini paylaşan girişimciler, olabildiğince çok ailenin web sitelerini ziyaret etmelerini ya da mobil uygulamalarını kullanmalarını amaçlıyor. Bu doğrultuda Türkiye'de İstanbul haricinde İzmir ve Ankara, yaz aylarında da Çeşme, Bodrum ve Antalya platformun kısa bir süre içinde aktif olacağı yerler olarak sıralanıyor.

Bakıcıların kendi saatlik ücretlerini kendilerinin belirleyebildikler girişimin gelir modeli ise işlem başına komisyon almak üzerine kurulu. Uzun vadede evde bakım hizmeti denildiğinde akla gelmek isteyen ilk isim olmayı hedefleyen EvdekiBakıcım hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.