Twitter, Spotify, Reddit ve birçok siteye dünya genelinde erişim sıkıntıları yaşandı

Twitter, Spotify, Reddit ve birçok siteye dünya genelinde erişim sıkıntıları yaşandı

Aralarında Twitter, Spotify, Reddit, Netflix, SoundCloud ve Pinterest’in olduğu birçok popüler siteye, DNS sağlayıcısı Dyn’e yapılan DDoS atağı yüzünden, bugün kullanıcıların çoğu yaklaşık iki saat boyunca erişim sıkıntısı yaşadı. Türkiye'de de zaman zaman bu servislerde kısa süreli kesintiler olduğu yönünde bilgiler ulaştı.

Siber saldırının odağındaki Dyn, son olarak yaptığı açıklamada, atağın yol açtığı problemlerin ortadan kaldırıldığını ve kullanıcıların sorunsuz bir şekilde ilgili servisleri kullanmaya devam edebileceğini bildirdi. Aynı şekilde Türkiye'den yaılan bağlantılarda da kesinti sıklığının azaldığı gözleniyor.

Bu arada bazı şirketler kesintilerle ilgili açıklama yaptı. SoundCloud, kullanıcılarına gösterdikleri sabır için teşekkür ederken; Github, DNS probleminin çözüldüğünü ve konu ile ilgili gözlemlerine devam edeceklerini dile getirdi. Saldırının neden ve nasıl yapıldığı ise henüz bilinmiyor.

DDoS yani Distributed Denial of Service (Dağıtık Hizmet Engelleme), sistemlerin erişilebilirliğini engellemeye yönelik bir saldırı türü olmakla birlikte günümüzde oldukça fazla yapılır hale geldi. Özellikle Doğu Amerika’daki kullanıcıların etkilendiği Dyn’e yapılan bu son atakla birlikte, birçok site erişilemez hale geldi. Bu saldırının toplamda milyonlarca dolarlık zarara sebebiyet vermiş olacağı düşünülüyor.

Saldırıdan etkilenen sitelerin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.