Shazam uygulama içi müzik kanallarını devreye aldı

Shazam uygulama içi müzik kanallarını devreye aldı

16 yıl ve 1 milyar indirilmeden sonra karlı bir şirket haline geldiğini yakın zamanda duyuran Shazam, daha karlı olabilecek bir segmente uzandı. Video kanallarını uygulama içine getirdiğini duyuran Shazam, özelliği müzik video platformu Vadio ile iş birliğiyle devreye aldı.

Shazam'ın 120 milyon aktif kullanıcısının tümünü kapsayan yenilikle birlikte, kullanıcılar duydukları bir şarkıyı Shazam'ladıklarında, şarkının resmi video klibi de sonuçlar arasında gösteriliyor. Kullanıcılar bu videoya dokunarak izlemeye başlayabiliyor ve video sona erdiğinde Shazam, Vadio desteğiyle size yeni müzik videoları öneriyor. Önerilerin dinlediğiniz şarkıya benzer olup olmadığı daha doğrusu tam olarak hangi kriterler esas alınarak yapıldığı net değil.

Reklamlarla birlikte gösterilen bu videolar, elbette Shazam için yeni bir reklam alanı demek oluyor. Buna ek olarak videoların Shazam uygulaması içinde geçirilen süreyi ciddi ölçüde arttırma potansiyeli bulunuyor. Shazam bugüne kadar kullanıcılarının dörtte biriyle birlikte bu özelliği test ettiğini ve videolarla uygulama içinde geçirilen sürenin dört katına çıktığını iddia ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.