Google'ın üç yeni silahı: Google Home, Google Wifi, Daydream View

Google'ın üç yeni silahı: Google Home, Google Wifi, Daydream View

Google, 4 Ekim etkinliğinde Google Pixel telefonları ve yeni Chromecast'inin dışında üç yeni cihaz daha tanıttı. Önümüzdeki aylarda Google'dan daha fazla söz etmemizi sağlayacak bu üç cihaz Google Home, Google Wifi ve Daydream VR. Özellikle Google Home, teknoloji devinin evimizin içine yerleşme planının başlangıcı olarak görülebilir ve geleceği merak uyandırıyor.

Sözü fazla uzatmadan Google'ın üç yeni silahını tanıtmaya başlayalım.

Google Home

Google Home, Google'ın Amazon Echo'ya rakip olarak pazara giren ev içi asistanı. Google'ın şarap şişelerinden ve mumlardan esinlenerek şekil verdiği ürün dahili hoparlör ve mikrofonlarla aldığı komutları yerine getiriyor ve arama sorgularına sesli yanıt verebiliyor. Google Music, Spotify veya Pandora gibi farklı müzik uygulamalarından müzik çalabiliyor. Google'ın Cast teknolojisini kullanarak diğer cihazlarla bağlantı kurabiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=nWiIWyCeZso

Google Home için Google Asistan'ın vücut bulmuş hali demek yanlış olmaz. "OK Google" komutuyla emrinize amade olan Google Home, sesinizi alabilecek herhangi bir köşeden size yanıt verebiliyor. Nest, Phillips, Samsung SmartThings ve IFTTT ile uyumlu çalışan Google Home, My Day (Günüm) özelliğiyle her sabah hava durumunu ve günlük planlarınızı sizinle paylaşabiliyor.

Sesli komut alan ev içi cihazların ortam dinlemesi yapması elbette tartışmalı bir konu. Samsung'un akıllı televizyon tarafında yaşadığını sorunu yaşamak istemeyen Google, cihazın üzerine sadece tek bir fiziksel düğme eklemiş ve bu 'sessize al' (mute) düğmesisinin 'gizlilik' için konumlandırıldığı ifade ediliyor. Tabi bu durum cihazın sessize alınmadığı durumlarda yeterince güvenli olup olmadığını sorgulatıyor. Cihazın üst kısmında ise dokunmatik bir tuş bulunuyor.

google-home

Google Home, ev içi bir donanım olarak tanıtılıyor ve elbette ofiste kullanılması için bir engel yok. Alt tasarımda 7 farklı renk kullanan (tanesi 20 dolar) Google'ın ev içi asistan dikeyine renk kattığı pekâla söylebilir. Diğer yandan Amazon Echo'nun bu konuda yol aldığını hatırlatmakta fayda var. Zira Amazon Echo, Kasım 2014'te tanıtılmıştı ve o günden bugüne hem ürün olarak hem de kullanıcı kitlesi açısından epey yol aldı.

129 dolara satışa sunulan Google Home hakkında detaylı bilgiyi resmi sayfasında bulabilirsiniz.

Google Wifi

Google'ın yeni ağ yönlendiricisi (router) Google Wifi, yine ev/ofis için geliştirilmiş fiziksel bir ürün. Amacı da evinizdeki kablosuz ağ erişimini güçlendirmek. Google Home'dan daha küçük bir cihaz olan Google Wifi sayesinde kablosuz ağ erişiminin zayıfladığı noktaları erişim kapsamı içine alabiliyorsunuz.

Google Home gibi 129 dolar fiyat etiketine sahip olan Google Wifi, 229 dolara üçlü bir paket yaptığını da ekleyelim. Google Wifi'ı şu an için Türkiye'den sipariş edemiyorsunuz ama ABD'deki siparişler bile Aralık ayında postalanacak. Apple'ın Airport Express ürünü ise 99 dolara satışa sunuluyor.

Daydream View

Google, Nexus sonrası yeni akıllı telefonları Pixel telefonlarıyla beraber sanal gerçeklik gözlüğü Daydream View'i da tanıttı. Google'ın bu alanda da Oculus VR'ın veya Samsung Gear VR'ın gerisinde kaldı ama elbette şansını zorlamaktan vazgeçmiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=rLLAA4ENIP4

Google markalı Daydream View, tasarımıyla kendine özel olsa da bu dikeyde heyecan getireceğini söylemek zor. Uzaktan kumandaya sahip olan Daydream View, Google Pixel kullanıcılarını kendine çekebilir ama daha fazlası için Google'ın pazarlamaya ağırlık vermesi gerektiğini söyleyebilir.

Etkinlikten saatler önce sızdırıldığı üzere Daydream View'in fiyatı 79 dolar ve Türkiye'den siparişe açık değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.