StartersHub, Smart Moderation'a 2,5 milyon dolar değerlemeyle yatırım yaptı

StartersHub, Smart Moderation'a 2,5 milyon dolar değerlemeyle yatırım yaptı

Erken aşama girişimleri küresel pazarlarda yükseltmek isteyen StartersHub, son yatırımını Smart Moderation’a yaptı.

Startupbootcamp Istanbul, hızlandırma programına katılmış olan Smart Moderation, Facebook ve Instagram’da istenmeyen yorumları otomatik olarak gizleme hizmeti sunan bir girişim. Dünyaca ünlü markaların da olduğu profillere hizmet veriyor ve bu hesapların paylaşımlarına gelen milyonlarca yorumu gerçek zamanlı yönetebilecek bir yazılım teknolojisi sunuyor. İstenmeyen reklam (spam), küfür veya hakaret içeren kullanıcı yorumlarının yanısıra, 'trolling' saldırıları için de gerçek zamanlı otomatik gizlemesi hizmeti sunuyor.

Aldığımız bilgiye göre StartersHub yatırımı Smart Moderation'ı 2.5 milyon dolar üzerinden değerlemiş ve girişimin küresel pazarlardaki büyümesinin hızlandırılması hedefleniyor. Smart Moderation, Facebook tarafında sayfa, reklam, canlı video ve yorum eklentisi için, Instagram tarafındaysa profil ve reklamların altına yazılan istenmeyen yorumları ortadan kaldırabiliyor.

Günde 1,5 milyondan fazla yorumu yönetiyor

Smart Moderation, Startupbootcamp Istanbul’dan mezun olmanın verdiği güçle Nisan 2016’da tanıtımını yapmış ve beş ay içinde aralarında ünlü markaların ve Türkiye’deki ünlü sanatçıların da yer aldığı bin 200 sosyal medya profilini yönetir hale gelmiş. Halihazırda günlük 1.5 milyonun üzerinde yorumu yöneten Smart Moderation, mobil uygulamasını Eylül ayı içinde beta olarak App Store’da yayınlamış.

Sizlere Ağustos ayında tanıttığımız Smart Moderation, sosyal medya platformlarında kullanılan küfür filtrelerinde olduğu gibi kelime tabanlı çalışmıyor. Bir insan gibi düşünerek, metinleri bütünsel olarak anlamlandırarak karar veriyor. Smart Moderation ekibi, bu yapay zekanın profil bazında kullanıcının gizleme davranışlarından öğrenebildiğini ve her kullanıcının zaman içerisinde kendine özel bir filtreleme yeteneğine sahip olduğunu söylüyor. Bu özelliğiyle de rakiplerinden ayrıldığını iddia ediyor.

İnanılmaz hızla artan sosyal medya yorumları için bu tür araçların faydalı olduğu herkesin malumu. Smart Moderation'ın böyle bir alanda büyümek için küresel pazarı hedeflemesi gayet mantıklı gözüküyor.

Bilmeyenler için Startupbootcamp Istanbul, 2016 yılında desteklediği 10 yeni girişimi Temmuz ayında duyurduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.